PERCHEZITII DIICOT la CFR TIMISOARA! Procurorii vizeaza o grupare de HOTI de MOTORINA

O operatiune de amploare a procurorilor DIICOT are loc joi dimineata. Oamenii legii au descins in 44 de locuri, la Regionala CFR Timisoara si la domiciile unor angajati. La actiune participa si politistii de Directia Generala Anticoruptie, respectiv de la Politia de Frontiera, Directia Politiei Transporturi si jandarmi.

Este vizata o grupare infractionala ce cuprinde zeci de angajati care golesc depozitele de motorina din depoul Regionalei Timisoara si rezervoarele de combustibil ale locomotivelor, de cativa ani. Anchetatorii vorbesc de un prejudiciu de aproape 1 milion de euro, potrivit Opiniatimisoarei.

Ofiterii DGA si procurorii DIICOT au descins in 44 de locatii, la Depoul de locomotive, la Regionala de Transport Calatori Timisoara, la biroul Politiei Transporturi Feroviare din Gara de Nord, la locuintele mai multor angajati CFR, dar si la o firma privata.

CITESTE SI: 

Din filiera infractionala faceau parte, sustin anchetatorii, intreaga conducere a Depoului de Locomotive si liderul de sindicat, peste 20 de mecanici de locomotiva, angajati ai Laboratorului de Determinari fizico-chimice, un politist de la Transporturi Feroviare si un om de afaceri.

Angajatii de la depou majorau in documente consumul de motorina destinata alimentarii locomotivelor. Surplusul de combustibil din gestiune astfel obtinut ajungea la o firma privata care avea sediul chiar la marginea Depoului CFR din Timisoara. Mai departe, motorina era vanduta la preturi mai mici decat cele de pe piata, iar castigul se impartea intre membrii gruparii.

Anchetatorii sustin ca filiera opera inca din 2010, astfel ca in ultimii 5 ani reteaua a facut sustras zeci de mii de tone de motorina de la CFR Calatori.  In urma perchezitiilor din aceasta dimineata, 40 de persoane urmeaza sa fie ridicate si duse la audieri la sediul DIICOT Timisoara.

Procurorii vorbesc de comiterea mai multor infractiuni, intre care constituire de grup infractional organizat, infractiuni de coruptie, santaj, fals si delapidare. In cadrul perchezitiilor, oamenii legii au gasit instalatia prin care motorina furata de la CFR era transferata catre firma privata.

Sursa foto: opinia timisoarei