PERCHEZITII DIICOT la CONTRABANDISTII de TIGARI din GALATI, BRAILA si SUCEAVA

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Braila efectueaza, luni, o serie de 32 PERCHEZITII domiciliare pe raza judetelor BRAILA, GALATI si SUCEAVA, in cadrul unei actiuni vizand destructurarea unui grup specializat in savarsirea infractiunii de CONTRABANDA CALIFICATA.

“In cauza exista suspiciunea rezonabila ca, incepand cu anul 2010, pe raza judetelor Braila, Galati si Suceava s-a constituit un grup infractional organizat, avand ca principala preocupare infractionala contrabanda cu produse din tutun, care provin din Ucraina si Republica Moldova. S-a retinut ca membrii grupului au procurat, transportat, depozitat si distribuit importante cantitati de tigari, obtinand importante beneficii materiale, prejudiciul estimat fiind de peste 500.000 euro”, precizeaza un comunicat al DIICOT remis luni Agerpres.

Potrivit sursei citate, la sediul DIICOT — Biroul Teritorial Braila urmeaza sa fie aduse, in vederea audierii, un numar de 70 de persoane.

Actiunea a fost efectuata impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul S.C.C.O. Braila, S.C.C.O. Vrancea, B.C.C.O. Galati, B.C.C.O. Suceava si cu sprijinul I.P.J. Braila si I.J.J. Braila, iar suportul tehnic si informativ a fost asigurat de catre S.R.I.

Sursa foto: realitatea