PERCHEZITII DIICOT la CONTRABANDISTII de TIGARI din sase JUDETE

PROCURORII DIICOT din Maramures efectueaza miercuri PERCHEZITII in sase judete, in cadrul unei actiuni de DESTRCTURARE a unei grupari formate din 40 de persoane, ROMANI si UCRAINENI, specializata in savarsirea infractiunii de CONTRABANDA cu TIGARI.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, in perioada 2013 — 2014, membrii acestei grupari au introdus pe teritoriul Romaniei, pe raza a sase judete, tigari de diferite marci provenind din Ucraina, distribuite ulterior “pe PIATA NEAGRA” in sistem angro sau en-detail, prin sustragere de la controalele vamale si fara achitarea sumelor datorate bugetului consolidat al statului, cu titlu de accize sau TVA. Pe parcursul cercetarilor au fost CAPTURATE peste 600.000 pachete tigari.

CITESTE SI: PERCHEZITII la CAMATARI din judetul Arges

PREJUDICIUL in acest caz se ridica la 3 milioane lei. La sediul biroului teritorial DIICOT din Maramures vor fi audiate 40 persoane.

Actiunea a fost desfasurata de procurorii DIICOT — Biroul Teritorial Maramures, impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul Inspectoratului General al Politiei de Frontiera, BCCO Cluj si SCCO Maramures, cu sprijinul Inspectoratului General al Jandarmeriei, avand suportul tehnic si informativ al Departamentul de Informatii si Protectie Interna.

CITESTE SI: PERCHEZITII de AMPLOARE ale DIICOT: 245 de DESCINDERI la CONTRABANDISTII de TIGARI 

Sursa foto: jurnalul.ro