VIDEO PERCHEZITII DIICOT la clubul PETROLUL PLOIESTI: Prejudiciu 15 milioane de euro! UPDATE

Procurorii DIICOT efectueaza, marti dimineata, perchezitii la sediul clubului de fotbal PETROLUL PLOIESTI si alte 25 de adrese din mai multe orase din tara printre care Bucuresti, Constanta, Salaj si Ploiesti. Vizate sunt 19 persoane care faceau parte dintr-o organizatie care se ocupa cu EVAZIUNEA FISCALA si a SPALARII de BANI.

UPDATE 13.05Observatorulph.ro anunta ca Dan Capra, finantatorul Petrolului, impreuna cu fratele sau Nicolae Capra, au fost ridicati de acasa de mascati si dusi la Parchet pentru audieri. De asemenea, directorul general al clubului, Marius Bucuroiu, a fost dus si el.

Prejudiciul total estimat la aceasta ora este de aproximativ 15,4 milioane de euro!

COMUNICATUL PROCURORILOR DIICOT:

 CITESTE SI: PERCHEZITII DOMICILIARE la CONTRABADISTII de TIGARI din BUCURESTI si ILFOV

“Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Serviciul Teritorial Ploiesti impreuna cu ofiterii de politie judiciara din cadrul Brigazilor de Combatere a Criminalitatii Organizate Ploiesti, Bucuresti si  Constanta si a Serviciilor  de Combatere a Criminalitatii Organizate Buzau si Braila,   au efectuat in data de 25 noiembrie un numar de 25 de perchezitii domiciliare pe raza judetelor Constanta, Prahova, Buzau, Salaj, Giurgiu, Braila si a municipiului Bucuresti, in cadrul unei actiuni vizand destructurarea unei grupari infractionale organizate formata din 19 persoane,  specializata  in infractiuni de evaziune fiscala si spalare de bani.

     Ancheta a fost declansata ca urmare a sesizarii primite de la Direcția Generala Antifrauda.

    In cauza exista suspiciunea rezonabila ca o parte din membrii gruparii, in calitate de administratori ai S.C. FOTBAL CLUB PETROLUL S.A. Ploiesti, au initiat in anul 2012 o grupare infractionala organizata la care au aderat si ceilalti membri, in vederea crearii unor lanturi infractionale care sa favorizeze firmele administrate de membrii grupului, respectiv in scopul preluarii si finantarii S.C. FOTBAL CLUB PETROLUL S.A. Ploiesti. Astfel, au fost efectuate operatiuni nereale prin emiterea de documente si facturi fictive, in scopul deducerii TVA  si diminuarii  bazei de impozitare (impozit pe profit). 

     De asemenea, in scopul crearii unor relatii comerciale inexistente intre firmele implicate in activitatea infractionala, cu clubul sportiv, au fost facturate diferite servicii si livrari de marfuri, sumele astfel obtinute fiind insusite de catre membrii gruparii, in scopul preluarii si finantarii clubului, prin creditari succesive.

Prejudiciul produs prin activitatea infractionala este 15.400.000 euro. La sediul D.I.I.C.O.T – ST Ploiesti vor fi aduse in vederea audierii 30 de persoane, urmand a fi dispuse masuri legale in cauza. Suportul de specialitate a fost asigurat de catre Serviciul Roman de Informatii. Actiunea a fost realizata cu sprijinul Gruparii Mobile de Jandarmi „Matei Basarab” Ploiesti.

CITESTE SI: PERCHEZITII efectuate de DNA in BUCURESTI si BUZAU intr-un dosar de FRAUDA a fondurilor europene 

    Facem precizarea ca pe intreg parcursul procesului penal, suspecții si inculpații beneficiaza de drepturile si garanțiile procesuale prevazute de Codul de procedura penala, precum si de prezumția de nevinovație”, se arata in comunicat.

Sursa foto: sport.ro