PERCHEZITII DIICOT la TRAFICANTII de DROGURI din CRAIOVA

Procurorii DIICOT efectueaza, marti dimineata, o serie de PERCHEZITII la TRAFICANTII de DROGURI din CRAIOVA si doua localitati invecinate, intr-un dosar in care s-a inceput URMARIREA PENALA pentru infractiunea de constituirea unui grup infractional organizat care se ocupa cu importul si comercializarea de DROGURI ETNOBOTANICE.

Gruparea s-a constituit in perioada ianuarie-februarie 2015 si cuprinde 20-25 de persoane. Membrii gruparii procurau din tara si din strainatate, in special din Spania, substante care contin cannabis sintetic, pe care le amestecau cu diverse plante medicinale, cum ar fi salvia, si diferiti diluanti, obtinandu-se astfel un produs care produce efecte psihoactive. Substantele erau vandute la un pret de 10 lei/pliculet de 0,1-0.2 grame.
Au fost emise 11 MANDATE de ADUCERE pentru liderul grupului si membrii cu functii de executie de la nivelul 1 si 2, cei care controleaza vanzatorii produselor.

La PERCHEZITII participa lucratori de politie din cadrul mai multor Brigazi de Combatere a Criminalitatii Organizate. Suportul tehnic a fost asigurat de D.O.S.-S.O.S. Dolj. Date de interes in cauza au fost obtinute si de la D.I.P.I..

Sursa foto: adevarul.ro