PERCHEZITII DIICOT la TRAFICANTII de MIGRANTI

Procurorii DIICOT au efectuat, miercuri dimineata, sapte  PERCHEZITII domiciliare, in cadrul unei actiuni vizand destructurarea unei grupari formate din cetateni romani, sirieni, irakieni si bulgari, specializata in TRAFIC de MIGRANTI si trecere ilegala a frontierei de stat, pe relatia Turcia – Bulgaria – Romania – Ungaria – state din Europa de Vest.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, in perioada 2013 — 2015, membrii gruparii au racolat cetateni de origine araba in scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat atat din Bulgaria in Romania, cat si din tara noastra catre alte tari din spatiul Uniunii Europene, in schimbul unor importante sume de bani.

CITESTE SI: ANCHETA DIICOT in dosarul unei RETELE de PROSTITUTIE din DROBETA TURNU SEVERIN

Din probele administrate in cauza, rezulta ca activitatea infractionala a gruparii a fost structurata pe mai multe segmente. Astfel, primul segment avea rolul de a racola migrantii, de a-i prelua de pe teritoriul Bulgariei si de a-i introduce ilegal in Romania, prin zona Giurgiu, urmand ca ulterior sa ii transporte pana in municipiul Bucuresti.

Al doilea segment avea rolul de a prelua migrantii din locatiile de cazare din Bucuresti, de a-i transporta pana in zona de vest, la frontiera cu Ungaria, unde ulterior se organiza scoaterea ilegala din Romania. La sediul DIICOT — Structura Centrala vor fi aduse la audieri noua persoane.

CITESTE SI: PERCHEZITII DIICOT la GALATI si SIBIU: RETEA de PROSTITUTIE si TRAFIC de PERSOANE DESTRUCTURATA 

Perchezitiile au fost efectuate impreuna ofiteri de politie judiciara din cadrul Inspectoratului General al Politiei de Frontiera — Centrul de Supraveghere si Controlul Trecerii Frontierei Aeroporturi Bucuresti — Otopeni — Biroul de Combatere a Migratiei Ilegale, cu sprijinul Brigazii Speciale de Interventie “Vlad Tepes” a Jandarmeriei.

Suportul de specialitate a fost asigurat de catre Serviciul Roman de Informatii si Departamentul de Informatii si Protectie Interna.

Sursa foto: realitatea.net