PERCHEZITII DNA in Bucuresti, Hunedoara si Maramures. Sunt vizate contracte pentru Complexul Energetic Hunedoara

Procurori din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), Serviciul Teritorial Alba, efectueaza, vineri dimineata, cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni asimilate celor de coruptie, comise in perioada 2011 – 2015.

In cursul zilei de 17 iulie 2015, ca urmare a obtinerii autorizarilor legale de la instanta competenta, sunt efectuate PERCHEZITII domiciliare in 9 locatii situate in Municipiul Bucuresti si judetele: Hunedoara si Maramures, din care una este sediul unei institutii publice, restul reprezentand sediile unor societati comerciale si domiciliile unor persoane fizice.

In cauza, procurorii beneficiaza de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii si din partea Inspectoratului de Jandarmi Judetean Alba.

Conform primelor informatii, PERCHEZITIILE au loc la Administratia Finantelor Publice Hunedoara, sediul Trezoreriei, iar dosarul vizeaza contracte neprofitabile privind importul de carbune si de retehnologizare incheiate de COMPLEXUL ENERGETIC HUNEDOARA. Una din societatile comerciale vizate este SC Termohaz Hateg.

Sursa foto: adevarul