PERCHEZITII DNA in Bucuresti si trei judete pentru frauda cu FONDURI EUROPENE. Contract semnat de IOHANNIS vizat de procurori! UPDATE

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) efectueaza, luni dimineata, o serie de 11 PERCHEZITII in Bucuresti, Prahova, Cluj si Brasov intr-un dosar de frauda cu FONDURI EUROPENE desfasurate in perioada 2011 – 2014. Prejudiciul depaseste 7,7 MILIOANE DE LEI.

UPDATE 10.15: DNA ancheteaza un contract pe fonduri de coeziune, FONDURI EUROPENE semnat de KLAUS IOHANNIS in perioada cand era primar al orasului SIBIU. PREJUDICIUL in acest contract ar fi de 1,5 milioane de euro.

In derularea contractului banii au fost redirectionat catre alte scopuri decat cel prevazut in contract, fraudandu-se astfel FONDURI EUROPENE.

La 6 aprilie 2011 contractul vizat de DNA a fost semnat de ministrul mediului de la acea vreme LASZLO BORBELY dar si de KLAUS IOHANNIS ca reprezentant al unei asociatii de apa/canal dar si ca reprezentant al primariei Sibiu, informeaza Romania TV.

UPDATE 09.55: Potrivit unor surse judiciare, vizate ar fi contracte de modernizare a unor sisteme de epurare a apei din Sibiu si Brasov.

STIRE INITIALA

“Procurori din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), Serviciul Teritorial Alba, efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni indreptate impotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene (UE) si a unor infractiuni de coruptie, comise in perioada 2011-2014.

In cursul zilei de 02 martie 2015, ca urmare a obtinerii autorizarilor legale de la instanta competenta, sunt efectuate perchezitii domiciliare in 11 locatii situate in municipiul Bucuresti si in judetele: Prahova, Cluj si Brasov, reprezentand sediile unor societati comerciale si domiciliile unor persoane fizice.

In cauza, procurorii beneficiaza de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii si din partea Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei”, se arata in comunicatul procurorilor anticoruptie.

Stire in curs de actualizare.

Sursa foto: jurnalul.ro