PERCHEZITII DNA in TELEORMAN. Procurorul OVIDIU TOMA si comisarul DANUT DOBRE au fost RETINUTI. UPDATE

Procurori din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) efectueaza, miercuri dimineata, o serie de 11 PERCHEZITII in TELEORMAN intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor INFRACTIUNI de CORUPTIE si asimilate celor de coruptie, comise in anul 2015.

UPDATE 21:42: Comisarul DANUT DOBRE, seful Serviciului Politiei Rutiere din cadrul IPJ Teleorman, a fost retinut miercuri seara de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie in dosarul privind fapte de coruptie in legatura cu obtinerea frauduloasa a permiselor de conducere.

DANUT DOBRE este acuzat de trafic de influenta (10 infractiuni), luare de mita (4 infractiuni), complicitate la abuz in serviciu si la favorizarea faptuitorului (doua infractiuni).

 UPDATE 19:07: Procurorul OVIDIU TOMA de la Parchetul de pe langa Tribunalul Teleorman a fost RETINUT pentru 24 de ore de catre Directia Nationala Anticoruptie. 

UPDATE 13.00: Procurorul OVIDIU TOMA de la Parchetul de pe langa Tribunalul Teleorman, seful Politiei Rutiere Teleorman si alti opt angajati de Serviciul de Permise Auto Teleorman au fost adusi cu duba la sediul DNA din Capitala pentru a fi audiati. Audierile in cadrul anchetei DNA in legatura cu obtinerea frauduloasa a permiselor de conducere, au declarat, miercuri, pentru Agerpres, surse judiciare.

PERCHEZITIILE vizeaza Serviciul Politiei Rutiere din IPJ Teleorman si la o unitate de Parchet, au declarat surse judiciare.  De asemenea, sustin sursele, sunt perchezitii la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor Teleorman.

Potrivit surselor citate, sunt vizati procurorul OVIDIU TOMA de la Parchetul de pe langa Tribunalul Teleorman, seful Politiei rutiere si subordonati ai acestuia de la serviciul Permise Auto, iar cercetarile se refera la fapte de coruptie in legatura cu obtinerea frauduloasa a permiselor de conducere. La finalul PERCHEZITIILOR, persoanele suspecte vor fi aduse la DNA central pentru audieri.

„In cursul zilei de 18 noiembrie 2015, ca urmare a obtinerii autorizarilor legale de la instanta competenta, sunt efectuate PERCHEZITII domiciliare in 11 locatii situate in judetul Teleorman, din care 3 sunt sediile unor institutii publice, restul reprezentand sediile unor societati comerciale si domiciliile unor persoane fizice.

In cauza, procurorii beneficiaza de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii si din partea Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei”, se arata in comunicatul procurorilor anticoruptie.

Vom reveni cu amanunte

Sursa foto: realitatea