PERCHEZITII DNA in TIMIS. Procurorii instrumenteaza un dosar de evaziune cu un prejudiciu urias

Procurorii si politistii de la DNA, Serviciul Teritorial Timisoara impreuna cu cei de la Antifrauda si Jandarmerie au descins, joi dimineata, in sase locatii din Timis la locuintele si firmele mai multor patroni acuzati ca au facut EVAZIUNE FISCALA de peste trei milioane de euro cu cereale, relateaza pressalert.

Principalul vizat este omul de afaceri POPA DANIEL CRISTIAN, unul dintre apropiatii senatorului PSD MARCEL SUCIU, si un cunoscut jucator de pe piata cerealelor. Inca din 2012, un fost partener de afaceri povestea pentru opiniatimisoarei “acest CRISTIAN POPA, fiul fostului contabil de la IAS Sanandrei, este convins ca si-a asigurat toate protectiile si ca nu i se poate intampla nimic. Din afacerea cu cereale si-a construit o vila in localitatea Mailat, dupa Vinga, si si-a achizitionat un Bentley, un Porche si alte limuzine de lux. Schema afacerii este simpla, se achizitioneaza cereale de la persoane fizice, in cazul lui – porumb, se emit facturi pe firme pirat, se recupereaza TVA-ul, apoi firma este bagata in insolventa si se inchide cercul”.

MARCEL SUCIU nu a facut un secret din relatia cu CRISTIAN POPA, mergand cu acesta chiar si la Finantele Publice pentru a-i sustine cauza. Ancheta DNA, care a durat mai multi ani, a scos la iveala intreaga schema de fraudare a bugetului de stat. In aceasta dimineata, DNA ii perchezitioneaza casa lui CRISTIAN POPA din comuna Sanandrei, in paralel, alte echipe intrand in sediile firmelor controlate de acesta si la locuintele celorlalti suspecti.

Vom reveni cu amanunte.

Sursa foto: realitatea