PERCHEZITII DNA la APIA BUCURESTI si ILFOV. PREJUDICIU ENORM: 26 de MILIOANE de EURO. UPDATE

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au descins, luni dimineata, la mai multe sedii de firma, institutii de stat si private intr-un dosar de FRAUDA cu FONDURI EUROPENE. PERCHEZITIILE se desfasoara si la sediile Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) din BUCURESTI si ILFOV, procurorii anticoruptie efectuand zeci de perchezitii si in judetele Dambovita si Giurgiu, informeaza postul B1 Tv.

UPDATE 13.00: REACTIA ministrului Agriculturii, DANIEL CONSTANTIN, referitoare la PERCHEZITIILE DNA:  “Este un caz din 2012 in care si eu si cei de la APIA l-au sesizat tuturor institutiilor statului din acea vreme, e vorba de o societate din Bulgaria care dupa ce a castigat o anumita licitatie nu a mai livrat produsele respective. APIA din cate stiu e in proces de recuperare. Sesizarile noastre au fost, dincolo de recuperarea sumelor, pentru identificarea celor care au mers pe o astfel de procedura si sper ca daca azi sunt perchezitii acolo sa se fi ajuns la capatul atei ca sa zic asa”, a declarat CONSTANTIN.

UPDATE 10.40: Conform ultimelor informatii, PREJUDICIUL din dosar este unul ENORM: 26 de MILIOANE de EURO! Principalii pvizati sunt directorii de la APIA BUCURESTI si ILFOV.

„Procurori din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni asimilate celor de coruptie si impotriva intereselor Uniunii Europene, comise in anul 2012.

In cursul zilei de 5 octombrie 2015, ca urmare a obtinerii autorizarilor legale de la instanta competenta, sunt efectuate perchezitii domiciliare in 18 locatii situate in judetele Dambovita, Ilfov, Giurgiu si municipiul Bucuresti dintre care 3 in sedii ale unor institutii publice, restul reprezentand domiciliile unor persoane fizice si sediile unor societati comerciale.

Procurorii au lucrat in stransa cooperare cu reprezentantii Oficiului European de Lupta Antifrauda (OLAF) care au asigurat sprijin operational pentru documentarea cauzei. De asemenea, in cauza, procurorii beneficiaza de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii”, se arata in comunicatul procurorilor anticoruptie.

Vom reveni cu amanunte.

Sursa foto: jurnalul