PERCHEZITII DNA LA AEP. Presedinta ANA MARIA PATRU, ARESTATA PREVENTIV cu mai putin de o luna inaintea alegerilor

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) – Serviciul Teritorial Ploiesti efectueaza, marti dimineata, o serie de PERCHEZITII in Bucuresti la Autoritatea Electorala Permanenta (AEP), au declarat surse judiciare pentru jurnalistii de la HotNews.ro.

UPDATE 7: Instanta a admis miercuri cererea DNA Ploiesti privind arestarea preventiva pentru 30 de zile a ANEI MARIA PATRU, sefa Autoritatii Electorale Permanente (AEP), acuzata de trafic de influenta si spalare de bani. Hotararea nu este definitiva, avocatii acesteia putand face contestatie la Curtea de Apel Ploiesti.

UPDATE 6: Presedintele Autoritatii Electorale Permanente (AEP), ANA MARIA PATRU, urmarita penal pentru trafic de influenta si spalarea banilor, a fost retinuta, marti seara, de catre procurorii DNA Ploiesti.

ANA MARIA PATRU este acuzata ca a pretins si primit de la reprezentantii unei societati comerciale sume de bani reprezentand contravaloarea unui imobil in Bucuresti si a unei masini, in schimbul derularii unor contracte incheiate de societate cu AEP. Unul dintre avocatii sai a declarat ca, “avand in vedere situatia juridica”, ANA MARIA PATRU a decis sa demisioneze din functia de presedinte al Autoritatii Electorale Permanente (AEP).

UPDATE 5: Procurorii DNA Ploiesti au dispus urmarirea penala in cazul presedintei Autoritatii Electorale Permanente, ANA MARIA PATRU, pentru trafic de influenta si spalarea banilor. Sefa AEP este acuzata ca in 2008 a pretins, in calitate de vicepresedinte AEP, iar in 2009 a si primit de la reprezentantii unei societati comerciale, 210.000 de euro reprezentand contravaloarea unui imobil din Bucuresti, promitand in schimb ca va sustine derularea in bune conditii a unui contract incheiat de societate cu AEP, precum si a unor contracte viitoare, ceea ce s-a si intamplat.

ANA MARIA PATRU ar fi primit un apartament si un autoturism de lux, bunuri in valoare de 210.000 de euro, pentru a oferi contracte publice unei firme specializate in servicii IT, au declarat surse judiciare, pentru News.ro. De la firma respectiva, AEP ar fi cumparat mai multe softuri pe care le-a folosit la alegerile din ultimii ani, potrivit acelorasi surse.

UPDATE 4: Presedintele Autoritatii Electorale Permanente, ANA MARIA PATRU, anchetata de DNA Ploiesti pentru TRAFIC DE INFLUENTA si SPALARE de BANI, ar fi primit un apartament si un autoturism de lux pentru a oferi contracte publice unei firme IT de la care au fost cumparate mai multe softuri folosite la desfasurarea alegerilor din ultimii ani, au declarat surse judiciare, pentru News.ro.

UPDATE 3: Presedintele Autoritatii Electorale Permanente (AEP), ANA MARIA PATRU (foto), a fost ridicata, marti dupa-amiaza, de la o locuinta din orasul Voluntari, ea urmand a fi dusa la audieri la sediul DNA Ploiesti. ANA MARIA PATRU este vizata intr-un dosar privind fapte de coruptie, respectiv SPALARE de BANI si TRAFIC de INFLUENTA, au precizat pentru Agerpres surse apropiate anchetei

UPDATE 2: In timpul perchezitiilor din Valcea sotul Anei Maria Patru a incercat sa fuga cu documentele societatii lui radiate care erau relevante pentru circuitul presupusei spagi, dar a fost oprit de politisti.

UPDATE 1: Procurori de la DNA Ploiesti si ofiteri de Politie Judiciara ridica documente de la sediul AEP, existand suspiciuni de spalare de bani si trafic de influenta, au precizat surse citate de Agerpres. Potrivit postului de televiziune  Digi24, ar fi vizata chiar sefa AEP, Ana Maria Patru.

Alte surse judiciare au declarat pentru Mediafax ca perchezitiile au legatura alegerile prezidentiale din 2009, cand Traian Basescu a castigat al doilea mandat de presedinte al Romaniei.

STIRE INITIALA

Marian Muhulet, vicepresedinte AEP, a confirmat pentru sursa citata PERCHEZITIIILE, iar un comunicat DNA anunta ca cercetarile vizeaza fapte de coruptie. AEP e condusa de presedintele Ana Maria Patru. In dosar sunt suspiciuni privind fapte de coruptie, potrivit surselor citate. Potrivit unui comunicat DNA cercetarile sunt facute “intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciunea savarsirii, in perioada 2008 -2015, a unor infractiuni de coruptie”. 

“In cursul diminetii de 15 noiembrie 2016, ca urmare a autorizarii de catre instanta competenta, sunt efectuate perchezitii in 4 locatii situate in municipiul Bucuresti si judetele Ilfov si Valcea, din care o locatie se afla in incinta unei institutii publice, restul la domiciliile unor persoane fizice. In cauza, procurorii beneficiaza de sprijin de specialitate din partea Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei ‘Vlad Tepes'”, se mai arata in comunicatul DNA.

Vom reveni cu amanunte.

Sursa foto: realitatea