NICUSOR CONSTANTINESCU a fost RETINUT pentru 24 de ore. UPDATE

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au efectuat, joi, o serie de 19 PERCHEZITII in Bucuresti, Constanta, Prahova si Sibiu intr-un dosar ce vizeaza FAPTE de CORUPTIE printre care si infractiuni ELECTORALE, petrecute in perioada 2009-2013. Principala institutie vizata este CONSILIUL JUDETEAN CONSTANTA, informeaza postul B1 Tv.

UPDATE ora 17.27: Nicusor Constantinescu, presedintele CJ Constanta, a fost retinut joi pentru 24 de ore, dupa ce a fost ridicat de mascati de la sediul Consiliului Judetean si dus la audieri. Astaa dupa ce sediul CJ si alte 15 cladiri din judetul Constanta au au facut obiectul perchezitiilor, printre acestea numarandu-se si un hotel din Mamaia. Nicusor Constantinescu este suspectat de abuz in serviciu dupa ce ar fi facut plati ilegale, fiind suspectat si de conflict de interese.

UPDATE 15.30: NICUSOR CONSTANTINESCU  a declarat la iesirea din sediul CJ Constanta ca este, in continuare, hartuit de procurorii DNA. “Este o continuare hartuire, cu tenta politica, a mea, a primarului RADU MAZARE si a prietenului nostru SORIN STRUTINSKY. O sa ma duc cu duba,  in baza unui mandat de aducere, la sediul DNA Constanta si apoi pot spune mai multe. Cred ca este vorba de ABUZ in SERVICIU. Dar, nu va faceti griji de data asta sunt pregatit. Mi-am luat haine groase, pampersi si periuta de dinta ca sa nu ma trezesc in arest fara efecte personale”, a declarat CONSTANTINESCU inainte sa fie urcat de mascati in duba pentru a fi dus la sediul DNA Constanta unde ii vor fi aduse la cunostiinta acuzatiile din noul dosar si, probabil, va fi audiat, 

UPDATE 11.20: Anchetatorii fac PERCHEZITII si la sediul SC Aqualand SA si la punctul de lucru al firmei din zona Cazino Sud, la Hotel Cupidon din Eforie Nord, la sediile firmelor SC Martin Resorts SRL din Mamaia, la sediul social al SC Taste It Events&Catering SRL, din cadrul Pavilionului Expozitional, la SC Expertisa SRL din Constanta, la sediul social al SC Metropolitan SRL din orasul Ovidiu, la sediul SC Xenoti SRL din statiunea Mamaia, din cadrul Complexului Flora, precum si la sediul SC Passion SRL din Ploiesti, judetul Prahova.

UPDATE 10.45: NICUSOR CONSTANTINESCU, presedintele CJ CONSTANTA, este principalul vizat in acest nou dosar instrumentat de procurorii DNA. CONSTANTINESCU este SUSPECTAT de 21 de infractiuni de ABUZ in SERVICIU si CONFLICT de INTERESE. Este vorba de mai multe contracte acordate ILEGAL de CJ Constanta. Prejudiciul nu a fost estimat, dar se pare ca este vorba de mai multe milioane de lei. Mai multe persoane vor fi ridicate si duse la sediul DNA Constanta pentru audieri.

De asemenea, procurorii au descins si la birourile FUNDATIEI FANTASIO. La sediul Consiliului Judetean Constanta sunt prezenti si presedintele NICUSOR CONSTANTINESCU si vicepresedintele CRISTIAN DARIE.

STIRE INITIALA

“Procurori din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Constanta efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor INFRACTIUNI de CORUPTIE, asimilate celor de coruptie, INFRACTIUNI ELECTORALE si INFRACTIUNI de SERVICIU, comise in perioada 2009-2013.

CITESTE SI: DNA: Perchezitii la CJ Ialomita. Este vizat baronul PSD, Vasile Silvian Ciuperca. UPDATE 

In cursul zilei de 19 februarie 2015, ca urmare a obtinerii autorizarilor legale de la instanta competenta, sunt efectuate PERCHEZITII DOMICILIARE in 19 locatii situate in municipiul Bucuresti si in judetele: Constanta, Prahova si Sibiu, din care una este sediul unei institutii publice, iar restul sediile unor societati comerciale si fundatii.

In cauza, procurorii beneficiaza de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii si din partea Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei. 

Raportat la actele procedurale efectuate in prezenta cauza, precizam ca, atunci cand imprejurarile vor permite, vom fi in masura sa oferim detalii suplimentare”, se arata in comunicatul procurorilor DNA. 

CITESTE SI: PERCHEZITII DNA la sediul CJ Hunedoara, intr-un dosar de coruptie

Sursa foto: adevarul.ro