PERCHEZITII DNA la CJ IASI si la BUCURESTI intr-un dosar care vizeaza o DETURNARE de FONDURI EUROPENE

Procurorii DNA au descins miercuri dimineata la Iasi, la EuroNEST, asociatie care functioneaza sub coordonarea Consiliului Judetean Iasi si prin care au fost achizitionate in ultimii ani mai multe utilaje pentru Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Iasi, informeaza Ziarul de Iasi.

Procurorii au ajuns la sediul CJ Iasi la inceputul programului de lucru. Nici directoarea EuroNEST, Alina Popa, nici directorul adjunct, Marius Danga, nu erau la birou, potrivit presei locale. Presedintele interimar al CJ Iasi, Victorel Lupu, a precizat ca procurorii ar fi interesati de documente referitoare la achizitiile de autospeciale pentru IJSU facute prin intermediul EuroNEST, dar si de acte referitoare la Sistemul de Management Integrat al Deseurilor (SMID).

PERCHEZITII au loc si la Bucuresti, in acelasi dosar. “Procurori din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie, Serviciul Teritorial Iasi efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie, asimilate celor de coruptie si a unor infractiuni indreptate impotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene, comise in perioada 2014 – 2015”, se arata in comunicatul DNA.

Surse din cadrul CJ Iasi, citate de Ziarul de Iasi, spun ca este luat in vizor si biroul lui Victorel Lupu, el coordonand activitatea EuroNEST dupa suspendarea din functie a presedintelui ales al CJ, Cristian Adomnitei. 

“In cursul zilei de 18 noiembrie 2015, ca urmare a obtinerii autorizarilor legale de la instanta competenta, sunt efectuate PERCHEZITII domiciliare in 6 locatii situate in municipiul Bucuresti si judetul Iasi, din care una este sediul unei institutii publice, restul reprezentand sediile unor societati comerciale si domiciliile unor persoane fizice”, se mai arata in documentul remis presei de procurorii anticoruptie.

Vom reveni cu amanunte.

Sursa foto: bzi