Titu Bojin, presedintele CJ Timis, a ajuns la sediul DNA. UPDATE

PERCHEZITII de amploare la sediul CONSILIULUI JUDETEAN TIMIS, dar si la sediul altor 17 PRIMARII de pe raza judetului. Procurorii DIRECTIEI NATIONALE ANTICORUPTIE (DNA) efectueaza, miercuri dimineata, perchezitii si la domiciliul presedintelui CJ TIMIS, social democratul TITU BOJIN, care a fost ridicat si urmeaza sa fie adus la sediul central al DNA pentru a fi audiat intr-un dosar cu FAPTE de CORUPTIE.

UPDATE ora 20.50: Titu Bojin a ajuns la sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA). Seful CJ Timis nu a facut declaratii la intrarea la DNA.

UPDATE 15.40: Unul dintre vicepresedintii Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) este AUDIAT, miercuri, la DNA, in dosarul in care este anchetat presedintele Consiliului Judetean Timis, TITU BOJIN.

UPDATE 9.55: TITU BOJIN este suspectat de LUARE de MITA, TRAFIC de INFLUENTA si ABUZ in SERVICIUPrintre institutiile la care au loc PERCHEZITII se afla DIRECTIA de APE BANAT, DIRECTIA de DRUMURI si PODURI, dar si CFR CALATORI (VEZI AICI), institutii cu care Consiliul Judetean Timis ar fi incheiat contracte.

In acest dosar sunt vizate peste 20 de persoane, care vor fi duse la audieri cu mandate de aducere, atat la DNA central, cat si la DNA Timisoara. Sursele judiciare au precizat ca la DNA structura centrala vor fi dusi, cu mandat de aducere, TITU BOJIN si MARCEL MIHOC, consilier judetean in CJ Timis.

PERCHEZITIILE au loc si la sediile a 17 primarii din judet, edilii urmand sa fie audiati. Astfel, cu mandat de aducere vor fi dusi, al DNA Timis, in calitate de suspecti, primarul orasului Buzias Alger Viorel Ilas, primarul orasului Recas Ion-Alin Neamtu, primarul comunei Boldur, Constantin-Cristian Stoi, primarul comunei Parta, Mihai Petricas, primarul comunei Otelec, Csaba-Zoltan Szabo, primarul comunei Victor Vlad Delamarina, Iona Sima, primarul comunei Satchinez, Dan Florin Ion, primarul comunei Beba Veche, Ioan Bohancanu, primarul comunei Margina, Ionel Costa, primarul comunei Jimbolia, Dariu Adrian Postelnicu, primarul comunei Comlosu Mare, Ovidiu Nicolae Stefanescu, primarul comunei Cheveresu Mare, Marcel Muia, primarul comunei Carpinis, Ioan Sima, primarul comunei Sandra, Luchian Savu, primarul comunei Lovrin, Vasile Graur, primarul comunei Birda,Gheorghe Marius Stoian, si primarul comunei Voiteg, Tudor Nicolae Marinescu.

Tot cu mandat de aducere vor fi dusi, la DNA Timisoara, Claudiu Ilas – managerul Muzeului Satului Banatean, Martian Corneliu Doros – director in cadrul Directiei de Prestari Servicii Timis, Ervin Luci – director la Administratia Bazinala a Apelor Banat, Horatiu Mircea Simion – directorul regional al Directiei Regionale Drumuri si Poduri Timisoara si Aurel Costin Purceld – directorul economic al Directiei Regionale Drumuri si Poduri Timisoara, au precizat sursele citate.

Procurorii anticoruptie efectueaza PERCHEZITII si la sediul DIRECTIEI APELOR BANAT. DOSARUL este instrumentat de procurorii DNA din Bucuresti impreuna cu cei de la filiala TIMIS. TITU BOJIN a fost ridicat de acasa, in jurul orei 6.00, si a fost dus la sediul CJ TIMIS, acesta declarand ca nu stie motivul pentru care a fost luat de MASCATI.

CITESTE SI: TITU BOJIN, presedintele PSD al CJ TIMIS, este ANCHETAT PENAL 

Conform procurorilor DNA este vorba de mai multe contracte care vizeaza atribuirea unor contracte de ACHIZITIE PUBLICA, dar si despre FONDURI EUROPENE. In total se desfasoara, la aceasta ora, peste 40 de PERCHEZITII.

Potrivit unor surse judiciare, TITU BOJIN este suspectat de LUARE de MITA, iar ancheta vizeaza contracte de ACHIZITII atribuite ILEGAL de Consiliul Judetean Timis.

In 10 octombie, presedintele Consiliului Judetean Timis, TITU BOJIN, a fost audiat la Parchetul ICCJ intr-un dosar de EVAZIUNE FISCALA privind mai multe contracte semnate intre Directia Apele Romane Banat si o firma care a apartinut sotiei si fiului acestuia.

Surse judiciare declarau ca presedintele Consiliului Judetean Timis a fost citat de procurori pentru a da declaratii de martor in dosarul in care se fac cercetari pentru presupuse fapte de EVAZIUNE FISCALA de la DIRECTIA APELOR ROMANE BANAT, cauza preluata de procurorii Parchetului instantei supreme de la Parchetul de pe langa Tribunalul Timis.

In 11 octombrie 2013, presedintele Consiliului Judetean Timis a fost audiat la Parchetul de pe langa Tribunalul Timis in acelasi dosar, in care sunt vizate mai multe contracte semnate intre Directia Apele Romane Banat si o firma care apartinea sotiei si fiului acestuia. Tot atunci au fost audiati de procurori sotia si fiul lui Titu Bojin. TITU BOJIN declara atunci ca nu are nicio implicare in dosarul de EVAZIUNE FISCALA si ca nu el a semnat, in 2008, contractele dintre Directia Apele Romane Banat si firma care a apartinut sotiei sale.

Presedintele CJ Timis spunea ca in acest dosar este vorba despre taxe si impozite care nu au fost platite statului de catre firma si ca toate documentele au fost semnate de contabil. Potrivit anchetatorilor, aceste contracte au fost semnate in anul 2008, cand TITU BOJIN ocupa functia de director al acestei Directii.

Firma Temadi TMB, care a apartinut Mariei si lui Emilian Bojin, a fost vanduta, potrivit presedintelui CJ Timis, in anul 2011. TITU BOJIN a fost directorul Directiei Apelor Romane Banat in perioada 2001- 2011, in prezent fiind presedintele Consiliului Judetean Timis si liderul PSD Timis.

Sursa foto: opiniatimisoarei.ro