PERCHEZITII DNA la CNADNR: MARIUS EUGEN OSTAFICIUC, printre suspecti. UPDATE

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) efectueaza, vineri dimineata, o serie de 30 de PERCHEZITII la CNADNR si alte cinci institutii publice din Bucuresti, ILFOV, CLUJ, DOLJ, IASI, SUCEAVA si BRASOV pentru fapte asimilate celor de CORUPTIE comise in perioada 2008-2014, informeaza postul B1 Tv. Lucratorii anticoruptie ridica documente atat de la sediile institutiilor, dar si de la domiciliile anumitor suspecti.

UPDATE 12.15: Licitatiile trucate de la Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) au intrat in atentia DNA, potrivit unor surse judiciare. La CNADNR si la directiile vizate a fost influentata atribuirea unor contracte privind servicii de reparare si de intretinere a autoturismelor din dotarea institutiilor.

Firmele care ar fi primit contracte prin licitatii tricate, pe baza de clientelism politic, sunt SC Eurospeed SRL, Sc Ro-Maryo SRL, Sc Rodna Trans SRL, SC Manolo SRL, SC Ram Europe SRL, SC Tig For Serv SRL, Sc Olflav Impex SRL. 

PERCHEZITIILE vizeaza si resedinta din municipiul Iasi a social democratului MARIUS EUGEN OSTAFICIUC

“Procurori din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a infractiunilor conexe infractiunilor de coruptie efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni asimilate celor de CORUPTIE, comise in perioada 2008 – 2014.

In cursul zilei de 12 decembrie 2014, ca urmare a obtinerii autorizarilor legale de la instanta competenta, sunt efectuate PERCHEZITII DOMICILIARE in 30 locatii situate in mun. Bucuresti si judetele: Ilfov, Suceava, Iasi, Cluj, Dolj si Brasov din care 6 sunt institutii publice, iar restul sediile unor societati comerciale si domiciliile unor persoane fizice.

In cauza, procurorii beneficiaza de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii si din partea Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei”, se arata in comunicatul procurorilor DNA.

Vom reveni cu amanunte.

Sursa foto: gandul.info