PERCHEZITII DNA la Consiliul Judetean Bacau

PROCURORII DNA fac perchezitii, joi dimineata, la sediul Consiliului Judetean Bacau, intr-un dosar in care mai multi functionari ar fi suspectati de fapte de CORUPTIE, afirma surse judiciare.

Anchetatorii verifica mai multe documente ale institutiei, printre care contracte incheiate in ultimii ani in legatura cu care exista suspiciunea ca s-au incheiat fraudulos, aducand mai multe prejudicii bugetului statului. Potrivit unor informatii neconfirmate, dosarul ar merge pana la presedintele Consiliului Judetean Bacau.

Conform unor surse judiciare, ANCHETA ar viza mai multi functionari ai Consiliului Judetean (CJ) Bacau suspectati de fapte de CORUPTIE.

Citeste si: AVEREA LUI ROMEO STAVARACHE PUSA SUB SECHESTRU ASIGURATORIU

Consiliul Judetean Bacau este condus, din 2004, de Dragos Adrian Benea, lider al filialei judetene a PSD, si de vicepresedintii Ionel Floroiu, care este si vicepresedinte al organizatiei judetene a PSD, si Claudiu Nastasa (PNL).

PERCHEZITIILE la sediul Consiliului Judetean Bacau au loc la trei saptamani de la descinderile facute de PROCURORII DNA la Primaria Bacau.

In acest dosar de coruptie, Romeo Stavarache a fost retinut de PROCURORII DNA, in 26 iunie, iar in aceasi zi Curtea de Apel Bacau a decis sa fie cercetat sub control judiciar. De asemenea, instanta a dispus ca oamenii de afaceri Liviu Cenusa si Liviu Goian, vizati in acelasi dosar, sa fie cercetati tot sub control judiciar.

Potrivit DNA, primarul Bacaului a fost retinut pentru cinci infractiuni de luare de mita, Liviu Goian a fost retinut pentru trei infractiuni de complicitate la luare de mita, iar Liviu Vasile Cenusa pentru doua infractiuni de complicitate la luare de mita. Conform sursei citate, in perioada 2008 – 2011, Stavarache, direct sau prin intermediul celorlalti doi inculpati, a cerut si primit de la patru oameni de afaceri mai multe sume de bani.

Citeste si: PERCHEZITII LA VICEPRESEDINTELE PSD CARAS-SEVERIN, INTR-UN DOSAR DE EVAZIUNE FISCALA

Romeo Stavarache a fost arestat preventiv in 1 iulie de Curtea de Apel Bacau, pentru 30 de zile, dupa ce PROCURORII DNA solicitasera acest lucru intrucat edilul a luat legatura cu ceilalti inculpati din dosar, in conditiile in care era cercetat sub control judiciar. Masura a fost contestata de edilul bacauan la Inalta Curte de Casatie si Justitie, insa instanta a respins cererea, printr-o hotarare definitiva. Si cei doi oameni de afaceri se afla in arest.