PERCHEZITII DNA la CONSILIUL JUDETEAN OLT intr-un dosar de FRAUDA cu FONDURI EUROPENE. UPDATE

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) efectueaza, miercuri dimineata, o serie de PERCHEZITII la sediul Consiliului Judetean Olt. Potrivit unor surse juridiciare, aceste PERCHEZITII vizeaza o serie de FRAUDE cu FONDURI EUROPENE, informeaza posturile de stiri.

Reprezentantii DNA Craiova au preluat miercuri de la Consiliul Judetean Olt mai multe documente referitoare la un proiect cu fonduri europene derulat de Consiliul Judetean Olt prin programul transfrontalier Romania-Bulgaria 2007-2013. 

Consilierul presedintelui CJ Olt, Miruna Ginerica, a declarat pentru Agerpres ca CJ Olt a primit “o solicitare de transmitere de documente legate de proiectul ‘Managementul Situatiilor de Urgenta provocate de evenimente hidro-meteo periculoase’, finantat prin programul transfrontalier RO-BG 2007-2013”.  Reprezentantii DNA au parasit sediul CJ Olt in jurul orei 12,00. 

In ianuarie 2010, consilierii judeteni din Olt au aprobat un proiect privind managementul situatiilor de urgenta generate de evenimente hidro-meteo periculoase, beneficiarii lui fiind judetul Olt, in parteneriat cu municipiul Belene din Bulgaria. Proiectul, in valoare de 4,8 milioane de euro, a fost depus si aprobat pentru finantare cu fonduri europene in cadrul Programului de Cooperare Transfrontaliera Romania – Bulgaria si in cursul acestui an va fi semnat contractul de finantare. 

Obiectivul general al proiectului era realizarea si implementarea unui sistem de monitorizare si alertare integrat pentru situatiile de urgenta generate de evenimente hidro-meteo periculoase.  Proiectul prevedea crearea unui sistem de avertizare si alertare a populatiei in situatiile de dezastre naturale si poluari accidentale. In cadrul proiectului au fost achizitionate sirene electronice, iar sistemul de management propus prin proiect era unul bazat pe o platforma web stabila.

Vom reveni cu amanunte.

Sursa foto: jurnalul