REMUS TRUICA A FOST ADUS LA DNA Brasov! Afaceristul este RETINUT in DOSARUL RETROCEDARILOR ILEGALE. UPDATE

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) – Serviciul Teritorial Brasov efectueaza, miercuri dimineata, o serie de 9 PERCHEZITII la domiciliul omului de afaceri REMUS TRUICA de unde ridica o serie de documente, informeaza postul B1 Tv.

UPDATE 11.10: Procurorii DNA au facut publica ORDONANTA de RETINERE. (DETALII AICI)

UPDATE 11.00: REMUS TRUICA a fost adus, joi dimineata, la sediul DNA din Brasov, procurorii anticoruptie continuand audierea OMULUI de AFACERI RETINUT!

UPDATE 07.00: Jurnalistul DAN ANDRONIC a fost, la randul sau, retinut de PROCURORII DNA. 

UPDATE 23:50 Omul de afaceri REMUS TRUICA a fost retinut, miercuri, de procurorii DNA Brasov in dosarul privind RETROCEDARILE ILEGALE cu prejudiciu estimat la 136 de milioane de euro, au declarat pentru AGERPRES surse judiciare.

UPDATE 20.10 In noul mare DOSAR AL RETROCEDARILOR in care sunt implicati PRINTUL PAUL LAMBRINO, jurnalistul DAN ANDRONIC, CLAUDIU LUCIAN MARINESCU, director general Impact, si milionarul REMUS TRUICA s-a facut prima retinere. MARIUS MARCOVICI, fost consilier al lui CALIN POPESCU TARICEANU a fost reţinut miercuri de procurorii DNA Brasov, in dosarul privind retrocedarile ilegale cu un prejudiciu estimat la 136 de milioane de euro.

Dan Andronic, Remus Truica si Claudiu Lucian Mateescu sunt, in continuare, audiati la DNA Brasov si ar putea fi retinuti si ei.

UPDATE 17.05 Omul de afaceri REMUS TRUICA a ajuns la sediul DNA Brasov. Acesta a refuzat sa dea declaratii presei. 

UPDATE 16.00 DAN ANDRONIC, directorul ziarului Evenimentul Zilei, a fost ridicat de catre DNA in DOSARUL LUI REMUS TRUICA si dus la audieri. Potrivit informatiilor existente calitatea acestuia este de SUSPECT. De asemenea, locuinta acestuia a fost perchezitionata de catre DNA.

UPDATE 14.05: Un alt personaj vizat de ancheta procurorilor DNA este MARIUS MARCOVICI, fost consilier al lui CALIN POPESCU TARICEANU. MARCOVICI a fost saltat, in baza unui MANDAT de ADUCERE, de procurorii Directiei Nationale Anticorupţie pentru a fi audiat la sediul DNA Brasov. Potrivit surselor citate, MARIUS MARCOVICI ar fi implicat in dosarul lui REMUS TRUICA, iar prejudiciul estimat s-ar ridica la fabuloasa suma de 136 milioane euro.

STIRE INITIALA

PERCHEZITIILE au legatura cu o cauza disjunsa din dosarul CREDITELOR FRAUDULOASE de la BRD instrumentat de procurorii DIICOT si in care sunt implicate mai multe nume grele din peisajul authton printre care si PRINTUL PAUL. In dosarul respectiv, REMUS TRUICA este URMARIT PENAL si are averea pusa sub sechestru.

CITESTE SI: PRINTUL PAUL a ajuns de URGENTA la SPITAL! VIZAT de DNA, el se afla la Spitalul din PLOIESTI

PERCHEZITIILE au loc la o serie de firme din CAPITALA si JUDETUL ILFOV, printre care si la casa afaceristului REMUS TRUICA. Conform ultimelor informatii ar fi vorba de RETROCEDARI ILEGALE.

„Procurori din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie, Serviciul Teritorial Brasov, efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie si asimilate celor de coruptie, comise in perioada 2006 – 2015.

In cursul zilei de 09 decembrie 2015, ca urmare a obtinerii autorizarilor legale de la instanta competenta, sunt efectuate perchezitii domiciliare in 9 locatii situate in municipiul Bucuresti si judetul Ilfov, reprezentand sediile unor societati comerciale si domiciliile unor persoane fizice.

In cauza, procurorii beneficiaza de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii si din partea Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei”, se arata in comunicatul procurorilor DNA.

Vom reveni cu amanunte.

Sursa foto: jurnalul