PERCHEZITII DNA la GUVERN: Sunt vizate ACTE de CORUPTIE comise in timpul mandatului lui MIHAI TUDOSE! REACTII

DNA a confirmat indirect, marti, ca procurorii au efectuat o serie de perchezitii la sediul Guvernului, luni dupa-amiaza, in cinci birouri. De asemenea, au fost ridicate documente.

UPDATE: REACTIA OFICIALA A GUVERNULUI:

“In cursul zilei de luni , 31 iulie, mai multi procurori si ofiteri de politie judiciara din cadrul DNA Bucuresti au efectuat perchezitii, in baza unui mandat de perchezitie domiciliara emis de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie – Sectia Penala, in patru birouri din cadrul Ministerului pentru Relatia cu Parlamentul, care are sediu principal in Palatul Victoria.

Perchezitia s-a desfasurat intre orele 15.00 si 19.00 si a vizat concursurile pentru ocuparea functiilor de consilier 1 si consilier 2, organizate de catre minister in aceeasi zi. Au fost audiate persoane de la cabinetul ministrului si din minister – respectiv Comisia de concurs, au fost facute fotografii si filmari pe toata perioada perchezitiilor.

Dorim ca ancheta sa se desfasoare cat mai repede si sa aflam adevarul, astfel incat sa stim daca au fost comise fapte in afara legii. Ne exprimam pe aceasta cale increderea in corectitudinea actiunilor intreprinse de catre autoritatile statului, precum si in competenta si corectitudinea justitiei din Romania”.

STIRE INITIALA

Potrivit postului de televiziune Digi 24, ar fi fost ridicate documente si de la Secretariatul General al Guvernului, fiind vizate infractiuni de coruptie, comise in luna iulie, adica in timpul mandatului actualului premier, Mihai Tudose. Procurorii DNA, care au avut autorizatia legala de perchezitie, au stat la fata locului de vorba cu mai multi angajati ai Guvernului. Informatii despre perchezitiile de la Guvern au aparut in presa inca de luni seara, insa pe surse. In urma solicitatilor jurnalistilor, DNA a facut marti aceste precizari.

Comunicatul procurorilor DNA:

“Ca raspuns la solicitarile formulate de reprezentanti ai mass media in contextul aparitiei in spatiul public a unor informatii, Biroul de Informare si Relatii Publice este abilitat sa transmita urmatoarele:

Ca urmare a obtinerii autorizarilor legale de la instanta competenta, in cursul zilei de 31 iulie 2017, intre orele 15:00 – 19:00, au fost efectuate perchezitii domiciliare in 5 locatii situate in sediul unei institutii publice din Bucuresti.

Perchezitiile au fost efectuate in cadrul unui dosar penal aflat pe rolul Sectiei de combatere a coruptiei, dosar ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni asimilate infractiunilor de coruptie comise in cursul lunii iulie 2017.

Raportat la actele procedurale efectuate in prezenta cauza, precizam ca, atunci cand imprejurarile vor permite, vom fi in masura sa oferim detalii suplimentare.”

Sursa foto: realitatea