PERCHEZITII DNA la IASI si SUCEAVA intr-un dosar de coruptie care vizeaza un JUDECATOR si o PROCUROARE

Procurorii DNA efectueaza, miercuri dimineata o serie de zece PERCHEZITII  in judetele IASI si SUCEAVA, intr-un dosar care vizeaza FAPTE de CORUPTIE din perioada 2014-2015. Potrivit unor surse juridice, ancheta il vizeaza pe judecatorul DAN ANTON, de la Curtea de Apel Iasi, o procuroare, o avocata si mai multi oameni de afaceri.

Judecatorul DAN ANTON de la Curtea de Apel Iasi a mai fost audiat la DIICOT Iasi, in luna iunie a acestui an, fiind suspectat ca ar fi primit promisiunea sumei de 200.000 de lei pentru a admite o contestatie in anulare. Alaturi de acesta au mai fost audiati mai multi avocati, intre care si decanul Baroului, Marius Striblea, in calitate de martori.

Comunicat DNA:

„Procurori din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a coruptiei efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie, asimilate celor de coruptie si a unor infractiuni contra libertatii persoanei, comise in perioada 2014-2015.

In cursul zilei de 21 octombrie 2015, ca urmare a obtinerii autorizarilor legale de la instanta competenta, sunt efectuate perchezitii domiciliare in 10 locatii situate in judetele Iasi si Suceava, reprezentand domiciliile unor persoane fizice si sediile unor societati comerciale.

In cauza, procurorii beneficiaza de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii si din partea Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei”, se arata in comunicatul procurorilor DNA.

Vom reveni cu amanunte.

Sursa foto: jurnalul