PERCHEZITII DNA la INSTITUTII PUBLICE din doua JUDETE. UPDATE

Procurori din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie, Serviciul Teritorial Iasi efectueaza, joi dimineata, o serie de PERCHEZITII in judetele IASI si BOTOSANI intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de CORUPTIE si asimilate celor de coruptie, comise in anul 2015.

UPDATE: PERCHEZITIILE au loc la Primaria orasului Harlau, la Ocolul Silvic Harlau si la Biroul de Evidenta a Populatiei. Potrivit surselor citate, se fac cercetari in legatura cu infractiunile de LUARE si DARE de MITA, dar si de ABUZ in SERVICIU, presupus a fi savarsite de functionari in legatura cu indeplinirea sau neindeplinirea atributiilor de serviciu. Sursele au mai precizat ca mita ar fi constat, printre altele, in material lemnos.

In cursul zilei de 21 ianuarie 2016, ca urmare a obtinerii autorizarilor legale de la instanta competenta, sunt efectuate PERCHEZITII domiciliare in 19 locatii situate in judetele IASI si BOTOSANI, din care trei sunt sediile unor institutii publice, restul reprezentand sediile unor societati comerciale si domiciliile unor persoane fizice.

In cauza, procurorii beneficiaza de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii si din partea Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei.

Vom reveni cu amanunte.

Sursa foto: realitatea