PERCHEZITII DNA la INTERAGRO. IUBITA lui IOAN NICULAE, adusa la DNA! UPDATE

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) efectueaza, joi dimineata, o serie de PERCHEZITII in Bucuresti si doua judete, Teleorman si Prahova. Principalul vizat DE ANCHETA este omul de afaceri IOAN NICULAE, condamnat si incarcerat in dosarul MITA la PSD, dar si firma sa INTERAGRO

UPDATE 15.30: NICOLETA TONCEA, iubita lui IOAN NICULAE, a fost adusa joi cu mandat la sediul Directiei Nationale Anticoruptie in legatura cu dosarul in care s-au facut perchezitii la domiciliul omului de afaceri si la SC Interagro. Ea a fost adusa la audieri.

UPDATE 10.00: ANCHETA DNA in cazul omului de afaceri IOAN NICULAE vizeaza cercetarea unor aspecte infractionale semnalate de ANAF referitoare la tranzactiile comerciale dintre SC Interagro SA si SC Libarom Agri SRL privind materiale de promovare prin presa scrisa, machete publicitare, materiale promo, imprimare, au mai declarat sursele.

Denuntator in acest dosar este DORIN COCOS, fostul sot al ELENEI UDREA, au declarat surse judiciare, citate de postul B1 Tv. Potrivit acestora, IOAN NICULAE i-ar fi cerut lui DORIN COCOS in perioada 2008 – 2009 sa influenteze demnitari pentru ca afaceristul sa poata obtine subventii pentru Interagro. DORIN COCOS urma sa primeasca un milion de euro.

Sursele judiciare au aratat ca au loc PERCHEZITII la domiciliul lui IOAN NICULAE, din Zimnicea, la resedinta acestuia denumita generic ”Domeniul Fatana” (casa de vanatoare) din apropiere de Zimnicea, la resedinta din Busteni, la fostul domiciliu al omului de afaceri, care apartine in prezent Adinei Elena Niculae, din sectorul 1 Bucuresti, precum si la sediul si punctul de lucru declarate de SC Intervitt SRL – Zimnicea, sediul SC Interagro SA din Capitala, la punctul de lucru si la sediul aceleiasi firme din Zimnicea.

STIRE INITIALA

PERCHEZITII au loc atat la domiciliul lui IOAN NICULAE, suspectat de EVAZIUNE FISCALA si SPALARE de BANI (FAPTE COMISE IN PERIOADA 2008-2009), dar si la cateva sedii ale INTERAGRO. Potrivit unor surse juridice, in acest dosar se vorbeste de un PREJUDICIU de 2 milioane de euro. Tot in acest dosar este cercetat sub CONTROL JUDICIAR si fostul ministru ADRIEAN VIDEANU, in timp ce procurorii au incetat URMARIREA PENALA impotriva unui alt ministru, VARUJAN VOSGANIAN, din cauza votului negativ din Parlament.

Este foarte probabil ca IOAN NICULAE sa fie adus din penitenciar in fata procurorilor anticoruptie pentru a fi audiat in acest dosar.

“Procurori din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie, Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie, efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie si economice (evaziune fiscala si spalare de bani), comise in perioada 2008 — 2009. In cursul zilei de 23 iulie, ca urmare a obtinerii autorizarilor legale de la instanta competenta, sunt efectuate perchezitii domiciliare in 11 locatii situate in municipiul Bucuresti si in judetele Teleorman si Prahova, reprezentand sediile unor societati comerciale si domiciliile unor persoane fizice”, se arata in comunicatul procurorilor DNA.

Vom reveni cu amanunte.

Sursa foto: sport.ro