PERCHEZITII DNA la IPJ BOTOSANI. COMISARUL-SEF CRISTIAN CUCOREANU, SUB CONTROL JUDICIAR. UPDATE

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) efectueaza, marti dimineata, o serie de sapte PERCHEZITII la sediul Inspectoratului de Politie  Judetean (IPJ) BOTOSANI, informeaza postul B1 Tv.

UPDATE 22:55: Seful IPJ Botosani, CRISTIAN CUCOREANU, si seful Serviciului Resurse Umane din IPJ Botosani, ANDRIAN OSOLINSCHI, au fost pusi, marti seara, sub control judiciar de catre Serviciul Teritorial Suceava al DNA, in dosarul in care au fost inculpati pentru abuz in serviciu.

Potrivit DNA – Serviciul Teritorial Suceava, in urma perchezitiilor facute, marti, la sediul IPJ Botosani si a probelor administrate, a fost pusa in miscare actiunea penala impotriva sefului IPJ Botosani CRISTIAN CUCOREANU si a sefului Serviciului Resurse Umane din cadrul IPJ Botosani, ANDRIAN OSOLINSCHI, pentru abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit

UPDATE 19:07: Seful Inspectoratului Judetean de Politie (IJP) Botosani, comisarul sef CRISTIAN CUCOREANU, a parasit, marti dupa-amiaza, sediul Serviciului teritorial Suceava al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), unde a fost audiat in legatura cu mai multe fapte asimilatecelor de coruptie.

 UPDATE 13.40:  Seful Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Botosani, comisarul sef CRISTIAN CUCOREANU, a fost ridicat marti de procurorii Serviciului teritorial Suceava al DNA, fiind suspectat de savarsirea unor fapte asimilate celor de coruptie.

Surse din randul anchetatorilor au declarat pentru Agerpres ca inspectorul sef al IPJ este cercetat pentru abuz in serviciu in legatura cu promovarea in grad a unor subalterni. CRISTIAN CUCOREANU a fost dus la sediul DNA Suceava pentru a fi audiat.

Alaturi de CRISTIAN CUCOREANU, a fost ridicat si seful Serviciului Resurse Umane din IPJ, comisarul sef ADRIAN OSOLINSCHI.

UPDATE 10.00: Potrivit ultimelor informatii, ancheta procurorilor anticoruptie ii vizeaza pe sefii sectiilor FINANCIAR si RESURSE UMANE din cadrul IPJ BOTOSANI.

”Procurori din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), Serviciul Teritorial Suceava, efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni asimilate celor de coruptie, comise in perioada 2014-2015″, se arata in comunicatul Directiei Nationale Anticoruptie.

In cauza, procurorii beneficiaza de sprijin de specialitate din partea Inspectoratului de Jandarmi Judetean Botosani, mai mentioneaza sursa citata.

Vom reveni cu amanunte.

Sursa foto: realitatea.net