PERCHEZITII DNA la MAI. Sunt vizati secretarul general adjunct si o consiliera a ministrului GABRIEL OPREA

Procurorii DNA fac, miercuri, perchezitii la Ministerul Afacerilor Interne, in biroul unei consiliere a ministrului GABRIEL OPREA, suspectata de fapte de coruptie.

UPDATE 19.25: Ingrid Mocanu Popa a fost vicepresedinte al Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor din iunie 2008 pana in martie 2009, fiind eliberata atunci din functie prin decizie a premierului Emil Boc. Ea a fost detasata la ANRP de la Ministerul Justitiei, in decembrie 2007, unde pana in iunie 2008 a ocupat functia de director al Directiei pentru coordonarea si controlul legislatiei din domeniul restituirii proprietatii funciare.

Consiliera ministrului Gabriel Oprea, detasata la MAI, este angajata la Ministerul de Justitie din octombrie 1998, in urma promovarii examenului de admitere in magistratura, si a lucrat la Directia Juridica pana in 2005, apoi la Directia Elaborare Acte Normative, pana in decembrie 2007, cand a fost detasata la ANRP. In perioada in care a fost vicepresedinte ANRP, Ingrid Mocanu Popa a coordonat Directia pentru controlul legislatiei din domeniul restituirii proprietatii funciare, avand rang de subsecretar de stat.

Mihai Sova este secretar general adjunct in Ministerul Afacerilor Interne din mai 2014, anterior el fiind secretar general al Ministerului Apararii Nationale si consilier parlamentar, la Comisia pentru aparare din Senat.

UPDATE 17.12: Perchezitiile il vizeaza si pe secretarul general adjunct al institutiei, Mihai Sova, potrivit postului B1 TV. Cei doi au fost dusi la DNA.

Potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax, Ingrid Mocanu Popa este consiliera in biroul careia procurorii DNA fac perchezitii, aceasta fiind suspectata ca a divulgat informatii nedestinate publicitatii.

Conform unor surse citate de postul B1 TV, consiliera ministrului facea copii ale documentelor clasificate venite de la ministru, pe care le trimitea mai departe.

Procurorii DNA ridica din biroul consilierei ministrului GABRIEL OPREA calculatorul acesteia, documente si alte probe, au spus sursele citate.

Consiliera va fi adusa la sediul DNA la finalul perchezitiilor.

Citeste si: PERCHEZITII DNA la Ministerul Agriculturii, intr-un dosar de LUARE DE MITA si SPALARE DE BANI. Un europarlamentar PC, AUDIAT

Directia Nationala Anticoruptie arata, intr-un comunicat de presa, ca in acest caz fac cercetari pentru infractiuni de coruptie care ar fi fost comise de functionari din Ministerul Afacerilor Interne.

Citeste si: PERCHEZITII DNA la sediul “doi si un sfert” din Suceava. CRISTIAN MACSIM, comisar sef SIPI, este VIZAT

“In cursul zilei de 14 ianuarie 2015, ca urmare a obtinerii autorizarilor legale de la instanta competenta, sunt efectuate perchezitii la sediul Ministerului Afacerilor Interne. In cauza, procurorii beneficiaza de sprijin de specialitate din partea Departamentului de Informatii si Protectie Interna”, a precizat DNA in comunicatul citat.