PERCHEZITII DNA la MITROPOLIA OLTENIEI intr-un dosar de FRAUDA. Precizarile MITROPOLIEI

Procurorii DNA afectueaza perchezitii, luni, la Mitropolia Olteniei, intr-un dosar de frauda cu fonduri europene, scrie publicatia locala pandurul.ro.

UPDATE: Mai multe verificari au fost facute luni la sediul Mitropoliei Olteniei din Craiova, anchetatorii ridicand documente in legatura cu o serie de cheltuieli facute de catre reprezentantii institutiei, potrivit unor surse judiciare.

In presa au aparut speculatii conform carora cel vizat al fi IPS Irineu al Olteniei, care ar fi intrat in vizorul DNA, insa intr-un comunicat remis presei, Mitropolia Olteniei precizeaza ca ar fi fost vorba despre un control de rutina.

“Astazi, 5 decembrie, au avut loc la Centrul Eparhial al Arhiepiscopiei Craiovei o serie de verificari uzuale din partea ANAF, vizand activitatea contabila de sfarsit de an. Mentionam in acest sens ca aceste expertize sunt absolut normale, urmand procedurilor juridice si legilor financiare in vigoare”, se arata in comunicatul citat.

IPS Irineu s-a aflat luni la cursuri, la Facultatea de Teologie din Craiova. In luna octombrie, procurorii Directiei Nationale Anticoruptie din Craiova au ridicat mai multe documente din sediul Mitropoliei Olteniei. Si atunci reprezentantii Mitropoliei au sustinut ca in presa au aparut doar dezinformari.

Sursa foto: gds