PERCHEZITII DNA la OFICIUL pentru PROTECTIA MARTORILOR. ADRIAN BARASCU, seful INSTITUTIEI si doua angajate, retinuti de DNA. UPDATE

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) efectueaza, luni, o serie de PERCHEZITII la sediul OFICIULUI pentru PROTECTIA MARTORILOR, o institutie aflata sub obladuirea MINISTERULUI de INTERNE. In acelasi timp, mai multi angajati ai OFICIULUI pentru PROTECTIE a MARTORILOR sunt audiati de procurorii anticorupte la sediul DNA din Capitala.

UPDATE 21:21: Adrian-Augustin Barascu, chestor de politie si director al Oficiului National pentru Protectia Martorilor, Felicia-Violeta Popa, comisar sef in cadrul aceleiasi structuri de politie si Andreea Violeta Lita, psiholog in cadrul Oficiului, au fost retinuti luni de procurorii DNA pentru fapte de coruptie. 

Adrian-Augustin Barascu este acuzat de constituire a unui grup infractional organizat, obtinere ilegala de fonduri, in forma continuata, deturnare de fonduri, in forma continuata, fals intelectual, in forma continuata, uz de fals, in forma continuata, influentarea declaratiilor, abuz in serviciu, daca functionarul a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, in forma continuata, si abuz in serviciu in forma continuata.

Felicia-Violeta Popa, comisar sef al Oficiului National pentru Protectia Martorilor, a fost retinuta pentru constituire a unui grup infractional organizat si complicitate la savarsirea infractiunii de deturnare de fonduri, in forma continuata. 

La randul sau, Felicia-Violeta Popa, psiholog in cadrul Oficiului National pentru Protectia Martorilor, este acuzata de constituire a unui grup infractional organizat, abuz in serviciu si complicitate la savarsirea infractiunii de deturnare de fonduri, in forma continuata. 

UPDATE 19:51: Felicia Violeta Popa, angajata a Oficiului National pentru Protectia Martorilor, a fost retinuta, luni, de procurorii DNA in acelasi dosar in care si seful Oficiului, Adrian Barascu, fusese adus cu mandat la Directia Nationala Anticoruptie, pentru audieri, anunta Agerpres, citand surse judiciare.

Adrian Barascu este vizat de ancheta DNA intr-un dosar de coruptie, sustin surse judiciare.

Stire initiala

Reporterul postului B1 Tv a anuntat ca surse judiciare au dezvaluit ca ancheta procurorilor il vizeaza pe directorul OFICIULUI pentru PROTECTIE a MARTORILOR, ADRIAN BARASCU, el aflandu-se printre cei adusi cu mandat la sediul DNA. Inainte de intrarea in sediul DNA, ADRIAN BARASCU  a declarat ca nu stie de ce a fost adus.

Vom reveni cu amanunte.

Sursa foto: realitatea