PERCHEZITII DNA la POLITIA de FRONTIERA ARAD! 18 POLITISTI RETINUTI pentru LUARE de MITA

Procurorii DNA din Timisoara au descins, miercuri dimineata, la Politia de Frontiera Arad, precum si la vamile Nadlac 1 si 2, Varsand si Turnu, in urma actiunii 13 politisti de frontiera suspectati de luare de mita fiind ridicati si dusi la audieri, potrivit unor surse din randul anchetatorilor, informeaza News.ro.

UPDATE: Procurorii DNA din Timisoara au descins, miercuri dimineata, la Politia de Frontiera Arad, precum si la vamile Nadlac 1 si 2, Varsand si Turnu, ridicand si ducand la audieri 19 politisti de frontiera suspectati de luare de mita. 18 dintre cei 19 politisti de frontiera au fost retinuti.

Conform DNA, unul dintre acestia, Florin Avram, comisar de politie in cadrul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Oradea – Sectorul Politiei de Frontiera Varsand, este retinut nu numai pentru mita, ci si pentru trafic de influenta. Seful de tura din Vama Varsand este suspectat ca a primit sume cuprinse intre 150 si 41.000 de euro de la doi oameni de afaceri pentru a-i ajuta sa aduca in tara produse pentru care nu aveau documente justificative.

Banii ar fi fost dati si pentru a convinge vamesi si politisti de frontiera sarbi sa permita accesul unor TIR-uri cu tigari de contrabanda si cu anvelope uzate in Romania, mai arata DNA intr-un comunicat de presa. Faptele ar fi avut loc in perioada 27 august – 24 noiembrie 2016. Ceilalti 17 inculpati din acest dosar sunt suspectati ca au pretins si primit, “in acelasi context si in acelasi scop”, in perioada 29 august – 12 decembrie 2016, sume cuprinse intre 10 si 50 euro. Toti cei 18 inculpati urmeaza sa fie prezentati joi Tribunalului Timis, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

STIRE INITIALA

Politistii de frontiera ridicati in urma descinderilor care au avut loc, miercuri dimineata, la Politia de Frontiera Arad, vamile Nadlac 1 si 2, Varsand si Turnu sunt suspectati ca primeau intre 5 si 10 euro ca sa lase diverse persoane sa introduca in tara diferite cantitati de tigari de contrabanda, potrivit unor surse din randul anchetatorilor.  

Pentru un transport mai mare, agentii ar fi cerut 42.000 de euro, insa acesta nu a mai fost efectuat, mai arata sursele citate.   Potrivit acelorasi surse, 13 politisti de frontiera, care au fost monitorizati timp de mai multe luni, sunt suspectati de luare de mita. Acestia au fost dusi la sediul DNA Timisoara pentru audieri.

Sursa foto: realitatea