Seful POLITIEI SINAIA, MARIN TUDORICA, si omul de afaceri CRISTIAN SIMION, RETINUTI de DNA Ploiesti. UPDATE

Procurorii DNA Ploiesti fac, miercuri dimineata, perchezitii la sediul Politiei din statiunea Sinaia, intr-un dosar de trafic de influenta in care sunt vizati sefii acestei institutii.

UPDATE 20.30 SEFUL POLITIEI SINAIA, MARIN TUDORICA, si un om de afaceri pe care il proteja, CRISTIAN SIMION, au fost retinuti miercuri seara de procurorii DNA Ploiesti.

Acestia au fost scosi incatusati din sediul DNA Ploiesti, dupa mai multe ore de audieri, si sunt dusi in arestul IJP Prahova.

UPDATE 17.10 Seful Politiei Sinaia, MARIN TUDORICA, a fost adus, miercuri dupa-amiaza, la sediul DNA PLOIESTI unde va fi audiat intr-un dosar de trafic de influenta care il vizeaza si pe adjunctul sau, Ionut Rosca.

UPDATE 16.25 Procurorii DNA Ploiesti l-au plasat, miercuri, sub control judiciar pe IONUT ROSCA, adjunctul sefului Politiei Sinaia, interzicandu-i totodata sa isi exercite functia de ofiter, au declarat surse judiciare.

Potrivit acestora, Rosca a fost audiat timp de aproximativ sase ore, el fiind acuzat de complicitate la trafic de influenta.

Procurorii DNA Ploiesti au efectuat, miercuri, sase perchezitii pe raza judetului Prahova intr-un dosar privind savarsirea unor infractiuni de coruptie si asimilate celor de coruptie comise in perioada 2013-2015.

Potrivit unui comunicat de presa al DNA, perchezitiile au fost efectuate la sediul unei institutii publice, dar si la domicilii ale unor persoane fizice.

Conform unor surse judiciare, procurorii anticoruptie au descins la sediul Politiei Sinaia, dosarul in care se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de trafic de influenta vizandu-i pe seful institutiei, Marin Tudorica, si pe adjunctul acestuia, Rosca Ionut.

Tudorica si Rosca ar fi intervenit, in ultimii ani, pentru stoparea unor controale care vizau societatea Simacris SRL din Sinaia, ei primind in schimbul acestor demersuri foloase necuvenite in valoare de aproximativ 40.000 de euro, spun sursele citate.

In acelasi dosar, anchetatorii au ridicat documente si de la Primaria Sinaia referitoare la omul de afaceri care controleaza societatea Simacris SRL din Sinaia, Cristian Simion, care a fost, de asemenea, adus la audieri.

In cauza, procurorii beneficiaza de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii si din partea Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei

Sursa foto: realitatea