PERCHEZITII DNA la PRIMARIA MIERCUREA CIUC. Primarul ROBERT RADULY va fi adus la DNA pentru AUDIERI. UPDATE

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) efectueaza, miercuri dimineata, o serie de PERCHEZITII la Primaria Municipiului Miercurea Ciuc (Harghita), intr-un dosar privind suspiciuni de CORUPTIE, informeaza postul Realitatea Tv.

UPDATE 16:22: Primarul din Miercurea Ciuc, ROBERT RADULY, precum si viceprimarul Domokos Szoke, au fost scosi de politisti din sediul primariei si, potrivit unor surse judiciare, vor fi dusi pentru audieri la sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) Bucuresti in ancheta in care sunt acuzati de fapte de coruptie, informeaza Agerpres.

Primarul Robert Kalman Raduly a declarat ca este acuzat de conflict de interese, abuz in serviciu si instigare la abuz in serviciu. 

UPDATE 10.45: Primarul ROBERT RADULY este un lider care a mai avut probleme cu legea in decursul timpului. Cunoscut drept o fire extrem de violenta, edilul maghiar s-a ales cu doua PLANGERI PENALE dupa ce a BATUT un OFITER SRI si a incercat sa faca acelasi lucru cu un CONSILIER LOCAL.

UPDATE 10.37:  Procurorii DNA efectueaza miercuri perchezitii la sediul Primariei Miercurea Ciuc, la locuintele primarului ROBERT RADULY KALMAN  si viceprimarului DOMOKOS SZOKE, dar si la sediile firmelor Garden Center Grup SRL, Topo Service SA, domiciliul lui EROSS ZOLTAN, sediul RVA Mures Insolvency Specialists.

Sursele citate sustin ca in cauza sunt implicate firme si interese ale primarului ROBERT RADULY in alocarea locurilor de parcare. Potrivit acestora, firma CITY PARKING ar fi dat primarului MITA de 10.000 euro lunar pentru ca acesta, in exercitarea atributiilor de serviciu, sa le acorde facilitati pentru concesionarea locurilor de parcare si chiar a dat dreptul acestei societati sa amendeze soferii care parcheaza neregulamentar pe raza municipiului.

Primarul ROBERT RADULY ar mai fi primit MITA de 200.000 lei in schimbul obtinerii autorizatiilor de constructie si pentru realizarea amenajarilor rutiere necesare construirii si functionarii hipermarketului Dedeman.

Aceleasi surse au mentionat ca ar exista suspiciuni fata de edil si pentru ABUZ in SERVICIU in legatura cu atribuirea unei locuinte ANL in favoarea unui consilier judetean la CJ Harghita, cu care se afla in relatii apropiate.

De asemenea, ROBERT KALMAN RADULY ar mai fi suspectat ca a conditionat atribuirea contractului de servicii avand ca obiect ”servicii de telefonice mobila” in favoarea SC Vodafone SRL de primirea sumei de 5.000 euro, transferata prin virament bancar, ca si ”sponsorizare”, intr-un cont bancar apartinand unei firme avand ca actionar/administrator o persoana de incredere.

Stire initiala

Potrivit unor surse judiciare, ancheta DNA ar fi vizat primarul RADULY ROBERT KALMAN (UDMR) si viceprimarul ATTILA ANTAL, cei doi fiind suspectati de LUARE de MITA. Procurorii anticoruptie ridica mai multe documente din sediul PRIMARIEI MIERCUREA CIUC, acte care au legatura cu mai multe CONTRACTE de ACHIZITII atribuite ilegal in perioada 2007-2015.

„Procurori din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), Sectia de combatere a coruptiei, efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie si asimilate celor de CORUPTIE comise in perioada 2007 – 2015.

In cursul zilei de 29 aprilie 2015, ca urmare a obtinerii autorizarilor legale de la instanta competenta, sunt efectuate perchezitii domiciliare in 9 locatii situate in judetele Harghita, Mures si Ilfov, din care una este sediul unei institutii publice, restul reprezentand sediile unor societati comerciale si domiciliile unor persoane fizice.

In cauza, procurorii beneficiaza de sprijin de specialitate din partea Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei”, se arata in comunicatul procurorilor DNA.

„Se solicita documente si colaboram cu mai multe compartimente ale primariei pentru a finaliza domnii de la DNA activitatea dansilor. Sunt contracte legate de activitatea primariei, din anii anii precedenti, 2013, 2014, 2015, e vorba de contracte de atribuire de lucrari, de finantari, tot ce tine de sfera de activitate a primariei. Mi s-a comunicat ca domnul primar m-a desemnat pe mine sa colaborez. Nu stiu daca domnul primar are vreo calitate in acest dosar. Sunt lucrari la care s-au facut verificari si de catre Curtea de conturi in anii precedenti”, a declarat un viceprimarul ATTILA ANTAL, intr-o interventie telefonica la postul Digi 24.

Sursa foto: adevarul.ro