PERCHEZITII DNA la PRIMARIA RESITA. Primarul MIHAI STEPANESCU, retinut de DNA. UPDATE

PRIMARUL social democrat al RESITEI, MIHAI STEPANESCU (foto), ar fi suspectat de procurorii DNA ca ar fi pretins si primit MITA in legatura cu atribuirea si derularea unui contract de LUCRARI PUBLICE incheiat de autoritatea locala si o firma, au declarat, pentru Agerpres, surse judiciare.

UPDATE 23:33: Primarul Resitei, MIHAI STEPANESCU, a fost retinut, joi seara, pe baza de Ordonanta, pentru 24 de ore, dupa audieri de aproape patru ore care au avut loc in sediul DNA Timisoara, potrivit unor surse judiciare apropiate anchetei.

Edilul carasean ar fi suspectat de procurorii DNA ca ar fi pretins si primit mita in legatura cu atribuirea si derularea unui contract de lucrari publice incheiat de autoritatea locala si o firma, au declarat surse judiciare.

UPDATE 15.34 PRIMARUL MUNICIPIULUI RESITA, MIHAI STEPANESCU, a ajuns, joi dupa amiaza, la sediul DNA Timisoara, unde va fi audiat intr-un DOSAR ce vizeaza FAPTE DE CORUPTIE.

‘Domnul Stepanescu a ajuns la sediul DNA Timisoara, dar inca nu a intrat la audieri. Mai sunt inca 3-4 persoane din primarie care asteapta sa fie audiate si apoi intram noi. I se vor aduce la cunostinta faptele pentru care este invinuit’, a declarat, pentru AGERPRES, Viorel Pasca, avocatul lui Stepanescu.

Potrivit surselor, MIHAI STEPANESCU ar fi pretins si primit, cu titlu de MITA, sume de bani de la SC Elis Pavaje SRL Alba, in legatura cu atribuirea si derularea unui contract de lucrari publice incheiat de PRIMARIA RESITA in valoare de aproximativ 600.000 lei.

MIHAI STEPANESCU, sustin sursele, ar fi pretins un procent de aproximativ 10% din valoarea platilor efectuate de Primarie catre aceasta societate.

Potrivit unui comunicat DNA, procurorii Directiei din Timisoara efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie, comise in perioada 2014 – 2015.

Joi, ca urmare a obtinerii autorizarilor legale de la instanta competenta, sunt efectuate PERCHEZITII DOMCILIARE in 5 locatii situate in municipiul Timisoara si municipiul Resita, din care una este la sediul PRIMARIEI RESITA, restul reprezentand domiciliile unor persoane fizice, transmite sursa citata.

In cauza, procurorii beneficiaza de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii.

Vom reveni cu amanunte.

Sursa foto: alba24