PERCHEZITII DNA la PRIMARIA TIMISOARA. Reactia edilului NICOLAE ROBU. UPDATE

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) efectueaza, vineri dimineata, o serie de PERCHEZITII la ma multe locatii din TIMISOARA, printre care si la PRIMARIA orasului de pe Bega. Conform primelor informatii, procurorii anticoruptie de la Serviciul Teritorial Timisoara ridica o serie de documente noi in dosarul legat de RETROCEDARILE ILEGALE de LOCUINTE si IMOBILE.

UPDATE 10.20: ‘Spre deosebire de data trecuta, cand au fost ridicate acele mii de dosare, acum au fost formulate solicitari punctuale pe anumite dosare care sunt deja in cercetare la DNA. Reprezentantii DNA sunt inca in primarie’, a declarat primarul NICOLAE ROBU pentru Agerpres.

In data de 28 aprilie 2015, anchetatorii au descins pentru prima oara la PRIMARIA TIMISOARA ridicand toate dosarele cu contracte de vanzare-cumparare. Ancheta vizeaza toate contractele din 1996 pana in prezent, cateva dintre dosare fiind semnate si de primarul NICOLAE ROBU. In aprilie, anchetatorii au ridicat peste 10.000 de dosare.

Investigatiile vizeaza modul in care s-au facut RESTITUIRILE, multe dintre ele fiind facute in afara prevederilor legii – multe apartamente sau vile au fost vandute la preturi mici unor persoane care la momentul intrarii in vigoare a legii nu erau chiriase, desi acest lucru era obligatoriu. O alta metoda folosita de fentare a legii a fost declaratiile in fals date de cei care cumparau imobilele, la scurt timp dupa ce deveneau chiriasi, ca nu au mai detinut anterior alte proprietati. Printre beneficiarii tunurilor imobiliare de la PRIMARIA TIMISOARA s-au aflat si procurori, judecatori sau avocati.

Vom reveni cu amanunte.

Sursa foto: adevarul