Primarul municipiului Tulcea, CONSTANTIN HOGEA, RETINUT de DNA Galati. UPDATE

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie efectueaza joi dimineata PERCHEZITII la Primaria Tulcea de unde ridica documente.

UPDATE 00:08: Primarul din Tulcea, CONSTANTIN HOGEA, a fost retinut, joi seara, in urma perchezitiilor facute la sediul primariei, la locuinţa sa si la mai multe firme, intr-un dosar privind fapte de coruptie care ar fi fost comise anul trecut, edilul fiind scos cu catuse la maini din sediul DNA Galati.

Primarul HOGEA a fost audiat timp de aproximativ sapte ore de catre procurorii anticoruptie, care ulterior au emis o ordonanta de retinere pentru 24 de ore pe numele edilului.

El a fost scos cu catuse la maini din sediul DNA Galati si a fost urcat intr-o masina, urmand sa fie dus in arestul Politiei Judetene Galati.

Sotia primarului si angajata primariei sunt in continuare audiate de procurori.

UPDATE 16.01: Primarul municipiului Tulcea, CONSTANTIN HOGEA, impreuna cu sotia sa si o angajata din Primaria Tulcea, sunt dusi la audieri la sediul DNA Galati, potrivit unor surse citate de Agerpres.

Conform acestora, primarul este suspectat ca ar fi primit un apartament drept mita pentru a aproba unei firme o autorizatie de constructie a unui bloc in municipiul Tulcea.

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie — Serviciul Teritorial Galati au perchezitionat peste sase ore domiciliul lui CONSTANTIN HOGEA. PERCHEZITII s-au mai facut si la sediul Primariei Tulcea, unde a fost sigilat biroul primarului, dar si alte birouri, fapt confirmat de viceprimarul municipiului, Stere Sacu. Perchezitii s-au mai facut si in alte sase locatii din Tulcea, reprezentând sediile unor societati comerciale si domiciliile unor persoane fizice.

Perchezitiile au loc si la domiciliul primarului din Tulcea, CONSTANTIN HOGEA, care ar fi vizat de ancheta DNA alaturi de un om de afaceri. Astfel, exista suspiciuni cu privire la savarsirea infractiunii de luare de mita.

Potrivit unui comunicat de presa al DNA, procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Galati efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie, comise in cursul anului 2014.

Citeste si: VANGHELIE a fost AUDIAT de DNA si a ASISTAT la DESIGILAREA probelor gasite in urma perchezitiilor. UPDATE

“In cursul zilei de 28 mai 2015, ca urmare a obtinerii autorizarilor legale de la instanta competenta, sunt efectuate perchezitii domiciliare in 8 locatii situate in municipiul Tulcea, din care una este sediul unei institutii publice, restul reprezentand sediile unor societati comerciale si domiciliile unor persoane fizice. In cauza, procurorii beneficiaza de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii si din partea Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei”, se spune in comunicat.

Citeste si: PERCHEZITII ale DNA la PRIMARIA CRAIOVA

Contactat de jurnalisti, CONSTANTIN HOGEA a spus ca nu poate da detalii despre perchezitii. “Nu am voie sa dau declaratii. Sunt acasa. Nu pot sa dau declaratii de presa. Sunt in prezenta colegilor, a avocatilor, nu mi s-a adus nimic la cunostinta”, a declarat CONSTANTIN HOGEA.