Primarul Ploiestului, IULIAN BADESCU, a fost DUS LA SPITAL dupa ce a fost RETINUT de DNA

UPDATE ora 21.30: Primarul municipiului Ploiesti, Iulian Badescu, retinut marti seara de procurorii DNA Ploiesti, a fost dus la Spitalul Judetean de Urgenta din oras la putin timp dupa ce pe numele acestuia a fost emisa ordonanta de retinere. 

Managerul Spitalului Judetean de Urgenta din Ploiesti, Alexandru Baloi, a declarat ca primarul Iulian Badescu se afla la Unitatea de Primiri Urgente pentru evaluarea starii de sanatate, iar in urma investigatiilor se va decide daca acesta va fi internat, potrivit Agerpres. Primarul Iulian Badescu era cunoscut dinainte ca are unele probleme de sanatate.

UPDATE 18.24: Potrivit unui comunicat remis presei de DNA, procurorii anticoruptie din Ploiesti au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore a inculpatului IULIAN BADESCU, primarul municipiului Ploiesti, in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de luare de mita si abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave avand ca rezultat obtinerea pentru altul a unui folos necuvenit (doua acte materiale).

De asemenea, s-a dispus punerea in miscare a actiunii penale fata de Oana Cristina Iacob, secretar al municipiului Ploiesti, in sarcina careia s-a retinut infractiunea de abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave avand ca rezultat obtinerea pentru altul a unui folos necuvenit (doua acte materiale);

O masura similara a fost dispusa fata de Iulia Alina Alexandru, director executiv la Directia administratie publica, juridic – contencios, achizitii publice, contracte din cadrul Primariei municipiului Ploiesti, in sarcina careia s-a retinut infractiunea de abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave avand ca rezultat obtinerea pentru altul a unui folos necuvenit (doua acte materiale).

Potrivit sursei citate, in calitate de primar al municipiului Ploiesti si ordonator principal de credite, inculpatul IULIAN BADESCU a semnat, la data de 21 ianuarie 2013, un contract de cooperare incheiat intre municipiul Ploiesti si Asociatia Comunitara “Lupii Galbeni 2012” Ploiesti si, la data de 28 iunie 2013, a semnat regulamentul privind punerea in aplicare a acestuia, in lipsa vizei de control financiar preventiv propriu, sustragand aceste operatiuni controlului de legalitate, regularitate si incadrare in creditele bugetare si a dispus plata sumei de 8.000.000 lei (in trei transe) catre asociatie, desi cunostea ca nu este legala. Aceste fapte au avut ca rezultat prejudicierea bugetului local cu suma anterior mentionata, precum si obtinerea de catre Asociatia Comunitara “Lupii Galbeni 2012” Ploiesti a unui folos necuvenit de aceeasi valoare. Prin semnarea contractului si a regulamentului sus mentionate, inculpatul BADESCU IULIAN si-a indeplinit defectuos atributiile de serviciu prevazute de Legea nr. 215/2001 a administratiei publice locale si a incalcat dispozitiile din OG nr. 119/1999 privind controlul intern si controlul financiar preventiv si pe cele din Legea nr. 273/2006 privind finantele publice locale, afirma procurorii DNA.

Acelasi inculpat i-a pretins unui reprezentant al Asociatiei Comunitare “Lupii Galbeni 2012” Ploiesti, in schimbul derularii contractului de asociere si a regulamentului de aplicare a contractului, precum si a efectuarii platilor catre Asociatie, suma de 300.000 de euro reprezentand un comision de 10 la suta din valoarea totala a sumelor ce urmau ce urmau a fi acordate de primarie jucatorilor echipei de fotbal “F.C. PETROLUL” Ploiesti, ale carei interese erau reprezentate de Asociatia Comunitara, precum si foloase necuvenite constand in contravaloarea transportului si a cazarii, in perioadele ianuarie-februarie 2013, respectiv ianuarie–februarie 2014, la doua hoteluri din Turcia unde inculpatul BADESCU IULIAN a insotit echipa in desfasurarea cantonamentului.

In calitate de secretar al municipiului Ploiesti, inculpata Iacob Oana Cristina, prin indeplinirea defectuoasa a atributiei de serviciu, a avizat pentru legalitate Hotararile Consiliului Local Ploiesti prin care s-au aprobat incheierea contractului de cooperare intre municipiul Ploiesti si Asociatia Comunitara “Lupii Galbeni 2012” Ploiesti si Regulamentul de aplicare a prevederilor contractului, hotarari adoptate cu incalcarea dispozitiile legale.

Rapoartele de specialitate prin care a propus Consiliului Local Ploiesti, spre aprobare, contractul si regulamentul de aplicare sus mentionate au fost semnate de inculpata Alexandru Iulia Alina, director executiv la Directia administratie publica, juridic – contencios, achizitii publice, contracte din cadrul Primariei municipiului Ploiesti, desi nu erau indeplinite conditiile prevazute de lege.

Inculpatilor li s-au adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile, in conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedura penala.

Inculpatul BADESCU IULIAN urmeaza a fi prezentat, la data de 4 martie 2015, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile la Tribunalul Prahova.

Totodata, procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Ploiesti au dispus punerea in miscare a actiunii penale si masura controlului judiciar, pe o perioada de 60 de zile, cu incepere de la data de 3 martie 2015, fata de Iacob Oana Cristina, secretar al municipiului Ploiesti si fata de Alexandru Iulia Alina, director executiv la Directia administratie publica, juridic – contencios, achizitii publice, contracte din cadrul Primariei municipiului Ploiesti, in sarcina carora s-a retinut infractiunea de abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave avand ca rezultat obtinerea pentru altul a unui folos necuvenit (doua acte materiale).

UPDATE 17.02: Primarul orasului Ploiesti, IULIAN BADESCU, a fost retinut de procurorii DNA, intr-un dosar privind infractiunile de luare de mita si abuz in serviciu.

La iesirea din sediul DNA Ploiesti, IULIAN BADESCU a spus ca a fost retinut in urma unui denunt facut de unul dintre finantatorii FC Petrolul Ploiesti, DANIEL CAPRA, care a fost arestat preventiv intr-un dosar de evaziune fiscala.

“Nu inteleg de ce DNA nu priveste lucrurile in ansamblu. Nu este absolut nicio dovada, numai un denunt al domniei sale corelat cu acuzatie de abuz in serviciu. Sper ca instanta de judecata sa-si spuna cuvantul”, a declarat Badescu, citat de Agerpres.

Intrebat daca este adevarat ca a luat mita, Badescu a negat. “In luna august a spus ca mi-a dat ceva dupa ce a discutat in ianuarie si februarie cu mine. Lucru total fals”, a afirmat Basescu.

El a fost audiat la DNA Ploiesti timp de aproximativ sapte ore.

De asemenea, de la audieri ai iesit si secretara Primariei Ploiesti, Oana Iacob.

In continuare, in sediul DNA se afla jurista Iulia Alexandru, care, potrivit unor surse din Primaria Ploiesti, a semnat hotararea de consiliu local privind premierea echipei FC Petrolul din bugetul local.

UPDATE 10.20: IULIAN BADESCU a declarat la intrarea in sediul DNA ca aceasta actiune face parte dintr-un scenariu bine pus la punct. “Este o ABERATIE. Nu am nimic de ascuns. Nu inteleg de ce nu este chemat domnul VOLOSEVIC, fostul primar care a dat 17 milioane, si sunt chemat eu. La fel cum cred ca domnul CAPRA (n.red. finantatorul echipei Petrolul aflat in arest la domiciliu pentru evaziune fiscala) a fost instruit ce anume sa spuna ca sa scape mai repede. Este vorba si de o asa zisa LUARE de MITA in cazul meu, un alt lucru neadevarat”, a declarat IULIAN BADESCU jurnalistilor prezenti.

UPDATE: 09.10: IULIAN BADESCU, primarul suspect al Ploiestiului, a declarat intr-o interventie telefonica la postul B1 Tv ca a fost citat ca suspect. “Ma voi prezenta de bunavoie la sediul DNA pentru ca stiu ca acel contract este in regula. Sunt citat in calitatea de suspect pentru ABUZ in SERVICIU. Nu am facut nimic gresit. Am emotii pentru ca nu mi s-a mai intamplat niciodata asa ceva”, a declarat ediul PSD. 

Procurorii DNA Ploiești au dispus in urma cu un an inceperea urmaririi penale in rem intr-un dosar legat de finantarea echipei de fotbal PETROLUL PLOIESTI  de la bugetul local. Potrivit unei hotarari de Consiliu Local, municipalitatea urma sa premieze cu suma de trei milioane de euro echipa de fotbal pentru performantele sportive.

CITESTE SI: VIDEO PERCHEZITII DIICOT la clubul PETROLUL PLOIESTI: Prejudiciu 15 milioane de euro! UPDATE 

IULIAN BADESCU a mai spus ca este un dosar deschis in 2014 cu privire la finantarea echipei PETROLUL PLOIESTI. Ar fi vorba de o suma de 1,7 milioane de euro pe care municipalitatea i-ar fi platit pentru performantele echipei de fotbal in sezonul 2012-2013, respectiv castigarea Cupei Romaniei, pana in momentul declansarii anchetei DNA.

“Totul a fost legal din punct de vedere a finantarii. Nu am finantat echipa, ci performanta echipei Petrolul Ploiesti. Cand am ajuns eu primar a fost sistat vechiul contract. FC Petrolul Ploiesti este o societate privata, nu apartine Primariei”, a mai adaugat BADESCU.

STIRE INITIALA

Conform unor surse judiciare citate de televiziunea amintita, procurorii anticoruptie de la Serviciul Teritorial Ploiesti au in vizor anumite fapte care au legatura directa cu finantarea clubului de fotbal PETROLUL PLOIESTI.

Potrivit ultimelor informatii, mai multi functionari in frunte cu primarul IULIAN BADESCU sunt supectate in cadrul dosarului amintit de ABUZ in SERVICIU. Procurorii efectueaza PERCHEZITII si la domiciliul primarului din urbea prahoveana.

CITESTE SI: PATRONII PETROLULUI Ploiesti, in AREST LA DOMICILIU 

Procurorii au inceput ancheta in dosarul legat de sponsorizarea clubului Petrolul Ploiesti in urma unui denunt facut de o fosta directoare din cadrul Primariei Ploiesti care declara, anul trecut, ca acel contract dintre primarie si ONG-ul “Lupii Galbeni” referitor la premierea jucatorilor ploiesteni dupa cucerirea Cupei Romaniei. Primarul PSD IULIAN BADESCU a mai fost citat ca martor si anul trecut, iar acum este vizat in calitate de suspect

Stire in curs de actualizare.

Sursa foto: realitatea.net