PERCHEZITII DNA la PRODUCATORII de MEDICAMENTE din Capitala si 7 judete. UPDATE

Procurorii DNA efectueaza, marti dimineata, o serie de 61 de PERCHEZITII la PRODUCATORII de MEDICAMENTE din Captitala si sapte judete si la domiciliile si cabinetele unor MEDICI si FARMACISTI care sunt suspectati ca au primit diferite sume de bani din partea producatorilor pentru a promova un anumit tip de medicamente extrem de scumpe.

UPDATE 11.00: Ancheta DNA privind coruptia din domeniul farmaceutic vizeaza mai multi medici printre acestia fiind si sefi de clinici si ai unor sectii de oncologie, au declarat, marti, pentru Agerpres, surse judiciare.

Sursele au aratat ca ar fi implicati 16 medici, inclusiv avand functii de sefi de clinici si sectii de oncologie, medici specialisti oncologi, coordonatori si responsabili ai Programului National de Sanatate — subprogramul oncologie.

Aceleasi surse au sustinut ca ar fi implicati un presedinte al Comisiei de oncologie, un inspector la DSP Mures, care controleaza farmacii, si peste 10 reprezentanti zonali ai firmelor de medicamente.

STIRE INITIALA

Conform primelor informatii, medicii vizati de aceasta ampla ancheta a procurorilor anticoruptie ar fi primit o parte din MITA sub forma unor excursii in strainatate. MEDICII suspecti sunt acuzati si de faptul ca falsificau STUDIILE CLINICE.

„Procurori din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie, Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie, efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie si asimilate celor de coruptie, comise in perioada 2012 – 2015.

In cursul zilei de 28 iulie 2015, ca urmare a obtinerii autorizarilor legale de la instanta competenta, sunt efectuate perchezitii domiciliare in 61 de locatii situate in municipiul Bucuresti si judetele Ilfov, Sibiu, Mures, Salaj, Cluj, Bistrita-Nasaud si Timis, reprezentand sediile unor societati comerciale si domiciliile unor persoane fizice.

In cauza, procurorii beneficiaza de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii si din partea Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei.

Raportat la actele procedurale efectuate in prezenta cauza, precizam ca, atunci cand imprejurarile vor permite, vom fi in masura sa oferim detalii suplimentare”, se arata in comunicatul procurorilor DNA.

Vom reveni cu amanunte.

Sursa foto: realitatea