BEREVOIANU, MOISESCU si SEMENESCU, scosi INCATUSATI de la DNA Ploiesti. UPDATE

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) – Serviciul Teritorial Ploiesti efectueaza, joi dimineata, o serie de PERCHEZITII la sediul central al APA NOVA din CAPITALA, dar si la filiala din urbea prahoveana. Conform primelor informatii, procurorii anticoruptie ridica mai multe documente iar la finele PERCHEZITIILOR mai multe persoane vor fi aduse la audieri.

UPDATE 21.00 Fostul consilier al lui Sorin Oprescu, COSTIN BEREVOIANU, fostul trezorier al PNL VLAD MOISESCU si omul de afaceri OVIDIU SEMENESCU au fost scosi INCATUSATI DIN SEDIUL DNA PLOIESTI, acestia fiind retinuti intr-un dosar de cumparare de influenta si trafic de influenta in legatura cu APA NOVA BUCURESTI.

La iesirea din sediul DNA, Berevoianu a negat ca ar fi luat bani si ca ar fi facut trafic de influenta. Vlad Moisescu a negat, de asemenea, ca ar fi facut trafic de influenta, iar intrebat cum isi explica faptul ca se afla din nou la DNA Ploiesti, el a raspuns ca “ASA E LA PLOIESTI”.
Cei trei vor fi transportati in arestul IPJ Prahova care se afla la Campina, urmand a fi prezentati instantei cu propunere de ARESTARE PREVENTIVA.

Omul de afaceri Ovidiu Semenescu este suspectat ca ar fi facut TRAFIC DE INFLUENTA in favoarea societatii Apa Nova Bucuresti prin intermediul lui Vlad Moisescu si Costin Berevoianu, ambii avand relatii importante in administratia publica locala, potrivit unor surse judiciare.

UPDATE 16:43: Documentele ridicate de DNA de la Apa Nova vizeaza contracte incheiate cu subantreprenori in perioada 2008-2015, informeaza B1 TV. 

Precizarea vine din partea institutiei care anunta ca alte verificari nu s-au facut la sediul Apa Nova. Vizat ar fi in dosar COSTIN BEREVOIANU, fost consilier al lui OPRESCU si fost director al Regiei de Apa si Canal. 

Procurorii DNA Ploiesti au ridicat documente de la Apa Nova, Primaria Sectorului 1 si Primaria Capitalei, intr-un dosar care vizeaza fapte de coruptie ce ar fi fost comise de persoane din conducerea societatii. 

“Nu cunoastem motivul pt care s-au interesat de aceste documente, documentele solicitate sunt pe 2008-2015. Sunt cautate contracte comerciale cu antreprenori ai nostri. Nu cunosc care este legatura domnului Costin Berevoianu cu contractele care au fost solicitate, asta ar treb sa dea lamuriri procurorii DNA”, a declarat Epsica Chiru, directorul general adjunct al Apa Nova.
Apa Nova a incheiat, in anul 2000, un contract pentru servicii de furnizare apa si canalizare, valabil pe o perioada de 25 de ani. 

Institutia are un contract de concesiune cu Primaria Municipiului Bucuresti, pentru serviciul de alimentare cu apa si de canalizare.

UPDATE 13:59: Fostul trezorier al PNL VLAD MOISESCU a fost adus, joi dupa amiaza, la DNA Ploiesti, unde va fi audiat in dosarul Apa Nova Bucuresti, care il vizeaza si pe consilierul personal al lui SORIN OPRESCU, COSTIN BEREVOIANU.

Acesta din urma a fost adus deja la DNA Ploiesti pentru a fi audiat in dosarul de trafic de influenta si cumparare de influenta in care procurii anticoruptie au ridicat documente de la Apa Nova Bucuresti, Primaria sectorului 1 si Primaria Capitalei.

VLAD MOISESCU mai este urmarit penal sub control judiciar in dosarul primarului sectorului 1 ANDREI CHILIMAN, care este instrumentat tot de DNA.

UPDATE 13:33: Fostul consilier al lui SORIN OPRESCU, COSTIN BEREVOIANU, a ajuns la DNA Ploiesti unde va fi audiat intr-un dosar de trafic de influenta si cumparare de influenta in legatura cu derularea unor contracte ale Apa Nova Bucuresti, informeaza Agerpres. 

La intrarea in sediul DNA, BEREVOIAU a spus, raspunzand unor intrebari, ca nu cunoaste motivul pentru care a fost adus aici si ca urmeaza sa fie informat asupra acestui lucru.

UPDATE 11.00: PRIMARIA CAPITALEI a precizat, joi, intr-un comunicat de presa, ca procurorii anticoruptie nu fac PERCHEZITII la sediul Municipalitatii si ca sunt puse la dispozitia anchetatorilor documente referitoare la APA NOVA.

“In acest moment nu se efectueaza PERCHEZITII la sediul Primariei Municipiului Bucuresti. Reprezentantii Municipalitatii au pus si pun in continuare la dispozitia organelor abilitate toate documentele referitoare la APA NOVA”, se precizeaza in comunicat.

UPDATE 09.40: In cadrul aceluiasi dosar, procurorii efectueaza o serie de PERCHEZITII si la PRIMARIA SECTORULUI 1 si PRIMARIA CAPITALEI pentru FAPTE de CORUPTIE care au avut loc in perioada 2008-2015.

Surse judiciare citate de postul B1 Tv au confirmat ca este vorba de FAPTE de CORUPTIE, printre persoanele vizate de ancheta fiind vizat unul dintre apropiatii primarului general suspendat al Capitalei SORIN OPRESCU, omul de afaceri COSTIN BEREVOIANU. Acesta din urma va fi audiat la sediul DNA PLOIESTI. PERCHEZITII se fac si la sediul APA NOVA din BUCURESTI.

Vom reveni cu amanunte.

Sursa foto: realitatea