Seful IPJ Timis si adjunctul sau au fost adusi la DNA pentru AUDIERI

Procurorii de la Directia Nationala Anticoruptie (DNA) efectueaza o serie de PERCHEZITII la sediile IPJ TIMIS si la PRIMARIA din RECAS. In dosarul instrumentat de procurorii anticoruptie sunt vizate FAPTE de CORUPTIE precum ABUZ in SERVICIU, TRAFIC de INFLUENTA si SANTAJ, principalul vizat fiind edilul din RECAS, informeaza postul B1 Tv citand surse din cadrul DNA.

UPDATE 19.10: Seful Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Timis, comisar-sef Sorin Muntean, si adjunctul sau, comisar-sef Florin Bolbos, au fost adusi la sediul DNA Timisoara, dupa aproape opt ore de perchezitii efectuate de ofiterii anticoruptie la sediul Inspectoratului.

Ambii oficiali au declarat la intrarea in audieri ca nu stiu de ce au fost adusi si ca asteapta sa afle care sunt acuzatiile.

Pe parcursul zilei, procurorii anticoruptie au ridicat documente si aparatura IT de la mai multe institutii.

UPDATE 13.15: Ofiterii DNA Timisoara au ridicat luni mai multe documente si o imprimanta in urma perchezitiilor care au avut loc la sediul Inspectoratului de Politie Timis, la Primaria Recas si la sediul Politiei Locale Recas, precum si la imobilul apartinând sefului Politiei Rutiere Timis, Marcel Craciunescu.

UPDATE 11.25De asemenea, in ancheta ar fi vizati prefectul judetului Timis, EUGEN DOGARIU, si omul de afaceri GELU MILUTINOVICI, sotul directoarei DGASPC Timis, VALENTINA EMILIA MILUTINOVICI, care este si presedintele Organizatiei de Femei a PSD Timis.

Prefectul EUGEN DOGARIU a spus ca este la Prefectura si ca nu stie nimic despre ancheta DNA, afland din presa ca se fac mai multe perchezitii la institutii publice din Timisoara, informeaza Mediafax.

Cele cinci institutii unde au loc perchezitii sunt IPJ Timis, Serviciul Circulatie Rutiera, care se afla in aceeasi cladire cu IPJ, Politia orasului Recas, Primaria Recas si Politia Locala din cadrul Primariei Recas, precum si Sectia de Politie Autostrazi – Biroul de Politie Autostrada A1 Deva – Nadlac.

Perchezitii au loc si la locuinta lui MARCEL CRACIUNESCU, din satul Ghiroda, precum si la locuinta parintilor acestuia, din Timisoara.

Sursele citate au precizat ca sase persoane urmeaza sa fie duse la audieri la sediul DNA Timis.

Comisarul sef Sorin Muntean conduce Inspectoratul Judetean de Politie Timis din octombrie 2012, fiind numit interimar printr-un ordin al ministrului Mircea Dusa. In luna martie 2013, el a fost numit pe acest post in urma unui concurs. Comisarul sef Sorin Muntean are 45 de ani si este nascut in localitatea Chisineu Cris, judetul Arad. Lucreaza de peste 20 de ani in Politie si este ofiter specialist I.

Comisarul sef FLORIN BOLBOS este adjunctul sefului IPJ Timis din anul 2010, functia fiind obtinuta in urma unui concurs. El are 41 de ani si este din localitatea Pischia din judetul Timis. Anterior, a condus serviciul Politiei Rutiere Timis, iar in Politie lucreaza din 1995.

MARCEL CRACIUNESCU se afla la conducerea Serviciului Circulatiei Rutiere Timis din anul 2012, iar sotia acestuia, Gabriela Craciunescu, este consilier judetean PSD.

EUGEN DOGARIU, in varsta de 38 de ani, este prefect al judetului Timis din mai 2012, dupa ce in perioada august 2010 – mai 2012 a fost seful Biroului audit si control intern la SC Drumuri Municipale SA. El a lucrat pentru cateva luni si la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Timis, iar in perioada martie 2009 – februarie 2010 a fost subprefect.

Primarul din Recas, PAVEL TEODOR, se afla la primul mandat, fiind ales din partea PNL. In septembrie 2014, el a trecut de la PNL la PSD, in baza OUG care a permis migratia alesilor locali fara a-si pierde mandatul.

STIRE INITIALA

Printre cei vizati de DNA se numara si cateva nume importante din conducerea POLITIEI TIMIS. Printre cei vizati se afla seful Politiei Judetene si adjunctul acestuia, SORIN MUNTEAN si FLORIN BOLBOS, precum si seful de la Rutiera, MARCEL CRACIUNESCU, spun surse judiciare.

Potrivit unor surse judiciare, primarul orasului Recas, TEODOR PAVEL, le-a solicitat unor sefi de politie sa interzica efectuarea de controale si actiuni pe linie rutiera, pe anumite drumuri, pentru a se evita sanctionarea cetatenilor in perioada campaniei electorale prezidentiale.

Sefii Politiei le-au cerut unor politisti din cadrul Politiei Recas sa nu isi indeplineasca atributiile de serviciu si le-au interzis efectuarea de controale rutiere pe DC. 147, DJ. 609E, precum si pe strazile din interiorul localitatilor aflate pe raza de competenta.

“Procurori din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Timisoara efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de CORUPTIE si asimilate celor de coruptie comise in perioada 2013 – 2014.

In cursul zilei de 19 ianuarie 2015, ca urmare a obtinerii autorizarilor legale de la instanta competenta, sunt efectuate PERCHEZITII domiciliare in 8 locatii situate in judetele Timis si Arad, din care 5 sunt institutii publice, iar restul sediile unor societati comerciale si domiciliile unor persoane fizice.

In cauza, procurorii beneficiaza de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii, Directiei Generale Anticoruptie si din partea Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei”, se arata in comunicat remis de procurorii anticoruptie.

Sursa foto si video: jurnalul.ro, pressalert.ro