DNA: DIRECTORUL SMART, LIVIU PETRACHE, a fost pus SUB CONTROL JUDICIAR. UPDATE

PERCHEZITII DNA in DOMENIUL ENERGIEI. Conform primelor informatii, procurorii anticoruptie efectueaza, joi, o serie de 16 PERCHEZITII in BUCURESTI si CRAIOVA. B1 Tv anunta ca principalele companii vizate sunt SMART si TRANSELECTRICA CRAIOVA.

UPDATE 15.30 Procurorii DNA l-au plasat SUB CONTROL JUDICIAR pentru 60 de zile pe LIVIU PETRACHET, director al Directiei de Mentenanta si Dezvoltare din cadrul Societatii pentru Servicii de Mentenanta a Retelei Electrice de Transport (Smart) SA, acuzat de trafic de influenta.

Aceeasi masura s-a luat si fata de Marius Merfu, administrator al unei societati comerciale, pentru cumparare de influenta.

„Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a coruptiei efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni infractiuni de coruptie si infractiuni asimilate infractiunilor de coruptie, comise in perioada 2011- 2015.

In cursul zilei de 19 noiembrie 2015, ca urmare a obtinerii autorizarilor legale de la instanta competenta, sunt efectuate perchezitii domiciliare in 16 locatii, dintre care 4 la sediile unor sucursale ale unor societati cu capital de stat si la un sediu central, situate in municipiile Craiova si Bucuresti, restul reprezentand domiciliile unor persoane fizice si sediile unor firme private.

In cauza, procurorii beneficiaza de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii”, se arata in comunicatul procurorilor DNA.

Vom reveni cu amanunte.

Sursa foto: adevarul