PERCHEZITII DNA la SPITALUL SOCOLA din IASI. Managerul LUCIAN BURLEA a fost RETINUT. UPDATE

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), serviciul teritorial Iasi efectueaza, marti dimineata, PERCHEZITII la SPITALUL de PSIHIATRIE SOCOLA, informeaza bzi.ro. Procurorii au ajuns la unitatea medicala inca de la primele ore ale diminetii si au ridicat deja mai multe calculatoare si documente. In actiunea lor, procurorii DNA sunt insotiti de jandarmi.

UPDATE 00:10: Managerul Institutului de Psihiatrie SOCOLA din IASI, LUCIAN BURLEA, ridicat de procurori in urma perchezitiilor facute, marti, in mai multe birouri ale unitatii medicale, intr-un dosar privind angajari ilegale si atribuirea unor contracte de achizitii, a fost retinut dupa aproape 12 ore de audieri.

UPDATE 12.40: Managerul Spitalului de Neuropsihiatrie SOCOLA din IASI, medicul LUCIAN BURLEA, a fost dus la audieri marti dupa ce in cursul diminetii procurorii DNA, insotiti de jandarmi si politisti, au efectuat PERCHEZITII in incinta unitatii medicale. Alaturi de LUCIAN BURLEA procurorii DNA vor audia si o angajata a Departamentului Registratura a Spitalului Socola.

In cursul descinderilor efectuate de procurorii DNA in cursul diminetii de marti anchetatorii au ridicat mai multe calculatoare si documente intr-un dosar privind ANGAJARI ILEGALE si atribuirea unor CONTRACTE de ACHIZITII.

Potrivit ultimelor informatii este vorba de doua PERCHEZITII DOMICILIARE si una la sediul institutiei amintite. Sunt vizate anumite contracte de ACHIZITII, dar si modul in care s-au realizat o serie de angajari la SPITALUL de PSIHIATRIE SOCOLA din IASI.

Conform comunicatului procurorilor anticoruptie sunt vizate FAPTE de CORUPTIE si fapte asimilate celor de CORUPTIE petrecute in anul 2014.

Stire in curs de actualizare.

Sursa foto: bzi.ro