PERCHEZITII DNA la trei fosti OFITERI SRI din judetul PRAHOVA

Procurorii DNA Ploiesti efectueaza, miercuri dimineata, PERCHEZITIIla domiciliile a trei fosti angajati SRI din judetul Prahova, informeaza postul de televiziune Digi 24. Sursa amintita relateaza citand surse judiciare ca acestia ar fi considerati complici intr-un DOSAR de SANTAJ.

Ar fi vorba despre dosarul in care in luna august 2015 au fost retinuti de DNA seful Directiei Generale Anticoruptie (DGA) Prahova, CONSTANTIN ISPAS, adjunctul sefului Politiei Judetene Prahova, ADRIAN RADULESCU, si EMANUEL SAGHEL, care conduce Serviciul de combatere a finantarii terorismului si spalarii banilor din BCCO Ploiesti.

Potrivit DNA, folosindu-si influenta asupra unor functionari cu atributii de control din cadrul Directiei Generale Regionale a Finantelor Publice Ploiesti – Administratia Judeteana a Finantelor Publice Prahova si Garzii Nationale de Mediu – Comisariatul Judetean Prahova, Constantin Ispas “a actionat pentru obtinerea de avantaje patrimoniale necuvenite, pentru sine si membri ai cercului sau relational”.

In perioada 2010-2014, Ispas ar fi intervenit la nivelul unor functionari cu atributii de control, in scopul protejarii activitatii comerciale a unor firme. In schimb, Ispas ar fi incasat periodic diverse sume de bani, prin intermediul unor firme ale fratelui si fiului sau, informeaza Mediafax care citeaza referatul procurorilor.

De asemenea, Constantin Ispas este suspectat ca a cerut unui denuntator si a primit, in perioada aprilie 2010 – februarie 2011, cate 10.000 euro, in doua transe. Ispas ar fi cerut aceluiasi denuntator sa acorde un ajutor financiar unei firme, constand in acordarea unui imprumut de 200.000 lei si incheierea unui contract de vanzare-cumparare a unui imobil proprietatea denuntatorului, pentru care pretul (400.000 euro) nu a fost achitat in realitate.

In schimb, Ispas i-ar fi promis denuntatorului ca il va determina pe comisarul sef Emanuel Saghel, ofiter coordonator in BCCO Ploiesti, sa solutioneze favorabil dosarul penal inregistrat la DIICOT Ploiesti care viza activitatea firmei denuntatorului.

Sursa foto: realitatea