PERCHEZITII in ARGES si DOLJ intr-un dosar de INSELACIUNE pe BURSA dE TRANSPORT

Politistii din Arges si Dolj efectueaza sambata, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe langa Tribunalul Arges, o serie de unsprezece PERCHEZITIII domiciliare intr-un dosar de INSELACIUNE pe BURSA de TRANSPORT, cu un PREJUDICIU total de 400.000 de euro.

Descinderile au loc la domiciliile al 10 persoane din judetele Arges si Dolj, banuite de comiterea infractiunilor de INSELACIUNE si constituirea unui grup infractional organizat, potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Arges.

“Actiunea se desfasoara in cadrul unui dosar penal in care se efectueaza cercetari cu privire la activitatea infractionala a unui grup de persoane, sub aspectul savarsirii infractiunii de inselaciune. Persoanele sunt banuite ca, utilizand datele de identificare ale unor societati comerciale fictive cu obiect de activitate transporturi rutiere de marfa, ar fi plasat comenzi pe bursele de transport international de marfa, pe care nu le-ar fi onorat”, se precizeaza intr-un comunicat remis de IPJ Arges.

CITESTE SI: PERCHEZITII LA OFICIUL DE CADASTRU BRASOV INTR-UN DOSAR DE FALS

Anchetatorii au stabilit ca, dupa confirmarea comenzilor, marfurile incarcate nu mai ajungeau la destinatia prestabilita, ci erau deviate spre teritoriul Romaniei, utilizandu-se documente de transport false. Ulterior, bunurile ar fi fost valorificate pe piata neagra, la preturi subevaluate.

“Prejudiciul creat prin savarsirea infractiunii este de aproximativ 400.000 de euro, reprezentand contravaloarea marfurilor care fac obiectul activitatii infractionale”, se mai arata in comunicatul IPJ Arges.

Descinderile sunt efectuate de politistii de investigare a criminalitatii economice din cadrul IPJ Arges si IPJ Dolj, sprijiniti de politisti din cadrul Serviciilor Actiuni Speciale din Arges, Dolj si Dambovita. Actiunea beneficiaza de suportul de specialitate al Directiei Operatiuni Speciale din cadrul IGPR.

Sursa foto: gandul