PERCHEZITII in BUCURESTI, ILFOV, GIURGIU si VRANCEA la persoane banuite de EVAZIUNE FISCALA

Politistii specializati in investigarea fraudelor desfasoara joi dimineata opt perchezitii domiciliare in judetele Vrancea, Giurgiu, Ilfov si in Capitala, actiune ce vizeaza destructurarea unei grupari infractionale specializata in fraude intracomunitare, evaziune fiscala si spalare de bani.

Potrivit unui comunicat al IGPR remis presei, zece persoane banuite de implicare in activitatea infractionala vor fi conduse pentru audieri la sediul IPJ Vrancea si la unitatea de parchet competenta, perchezitiile efectuandu-se intr-un dosar penal aflat in instrumentarea Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Vrancea, sub supravegherea Parchetului de pe langa Tribunalul Vrancea.

CITESTE SI: PERCHEZITII in ILFOV: Politistii vizeaza o grupare specializata in furturi din locuinte 

Prejudiciul creat bugetului de stat este de aproximativ 1.000.000 de lei, reprezentand sustragerea TVA si impozitul pe profit. Sursa citata precizeaza ca membrii gruparii, cetateni romani, sirieni si sudanezi, sunt cercetati pentru savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala si spalarea banilor. Pentru identificarea cetatenilor straini, politistii au beneficiat de suportul specialistilor Oficiului Roman pentru Imigrari.

In fapt, in urma cercetarilor efectuate de politistii specializati in investigarea fraudelor, in colaborare cu specialisti ai ANAF — DGAF si Inspectiei Fiscale (monitorizare permanenta a livrarilor intracomunitare), a rezultat ca membrii gruparii, in perioada octombrie 2012 — iunie 2014, ar fi inregistrat in evidentele contabile a doua firme romanesti livrari intracomunitare fictive catre sase societati comerciale din Bulgaria, infiintate si controlate de aceeasi grupare.

CITESTE SI: PERCHEZITII de AMPLOARE facute de DIICOT in Capitala si sase judete intr-un caz de EVAZIUNE 

De asemenea, ar fi interpus in lantul comercial pentru mascarea adevaratei proveniente a marfurilor opt societati tip “fantoma”. La actiune participa si luptatorii Serviciilor pentru Actiuni Speciale din cadrul IPJ Vrancea si Politiei Sectorului 2 Bucuresti. Actiunea beneficiaza de suportul informativ al DIPI.

Sursa foto: realitatea.net