PERCHEZITII in BUCURESTI, ILFOV si BACAU intr-un dosar de INSELACIUNE si SPALARE de BANI

Politistii fac PERCHEZITII, joi dimineata, in Capitala si in judetele Ilfov si Bacau, fiind vizata o grupare suspectata de INSELACIUNE si SPALARE de BANI in domeniul auditarii societatilor comerciale internationale, al carei lider era un grec care este cautat de autoritatile austriece si franceze.

Potrivit unui comunicat al Politiei Romane, politisti de la Directia de Investigare a Criminalitatii Economice, coordonati de Parchetul Tribunalului Bucuresti, fac 11 PERCHEZITII in Bucuresti si in judetele Ilfov si Bacau, pentru destructurarea unei RETELE INFRACTIONALE internationale specializate in savarsirea de infractiuni de INSELACIUNE si SPALARE de BANI in domeniul auditarii societatilor comerciale internationale. De asemenea, sunt puse in aplicare trei mandate de aducere emise pe numele persoanelor suspectate in acest caz.

CITESTE SI: PERCHEZITII in BUCURESTI si trei judete intr-un dosar de EVAZIUNE FISCALA si SPALARE de BANI 

Conform sursei citate, in circuitul infractional ar fi implicate doua societati comerciale romanesti care ar fi utilizat conturi deschise la mai multe banci comerciale pentru disimularea provenientei ilicite a fondurilor obtinute prin inducerea in eroare a conducerii unor firme din Franta. Gruparea infractionala era coordonata de un cetatean grec, care este cautat de autoritatile franceze si austriece.

Anchetatorii mai spun ca activitatile infractionale s-au derulat in perioada iulie-august 2014, existand indicii de savarsire a faptelor pe teritoriul mai multor state, precum Franta, Germania, Austria, China si Cipru.

CITESTE SI: PERCHEZITII DNA LA UMF IASI. PROCURORII ridica documente legate de dosarul lui ASTARASTOAE 

De asemenea, in urma cercetarilor s-a stabilit ca prin intermediul societatilor implicate ar fi fost transferate importante sume de bani (aproximativ 670.000 euro) catre persoanele vizate din circuitul infractional, banii astfel obtinuti fiind reintrodusi in circuitul licit prin transferuri bancare si contracte comerciale fictive.

In acest caz politistii au beneficiat de sprijinul Serviciului Roman de Informatii.

Sursa foto: adevarul.ro