PERCHEZITII in BUCURESTI si 4 JUDETE intr-un dosar de EVAZIUNE FISCALA

Joi dimineata au loc 67 de PERCHEZITII in Capitala si alte patru judete la persoane banuite de EVAZIUNE FISCALA si SPALARE de BANI. Din primele informatii, ar fi vorba de un dosar cu un prejudiciu care se ridica la 31 milioane de lei,  informeaza postul B1 Tv.

Peste 180 de politisti au descins, joi dimineata, la domiciliile cetatenilor turci si la sediile unor firme din Bucuresti si judetele Ilfov, Giurgiu, Hunedoara si Braila. Acestia vor ridica documente care ar putea ajuta in ancheta. De asemenea, 41 de persoane vor fi ridicate cu MANDATE de ADUCERE, fiind banuite de EVAZIUNE FISCALA si SPALARE de BANI.

Mai multi cetateni turci care au afaceri in domeniul constructiilor, precum si afaceri cu textile au reusit sa faca TRANZACTII FICTIVE prin firme fantoma, pentru a se sustrage de la plata taxelor si impozitelor.

„Din datele si probele administrate in cauza rezulta presupunerea rezonabila ca banuitii, membri ai unui grup specializat in savarsirea infractiunilor mentionate, au desfasurat activitati ilicite in domeniul constructiilor, protectie si paza si comert cu textile, reusind sa recicleze suma de aproximativ 127.000.000 de lei. PREJUDICIUL adus bugetului de stat este estimat la suma de 31.800.000 de lei.

Persoanele implicate vor fi conduse pentru audieri la sediul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice – Sector 4. Actiunea beneficiaza de suportul de specialitate al Serviciului Roman de Informatii”, se arata in comunicatul Politiei.

Sursa foto: jurnalul