PERCHEZITII in BUCURESTI si noua JUDETE, la peste 40 de TRAFICANTI de TIGARI. PREJUDICIUL, peste 3,5 milioane euro

Politistii si procurorii DIICOT Suceava efectueaza perchezitii in Bucuresti si noua judete, la peste 40 de traficanti de tigari, organizati in trei grupari constituite in muncipiul Falticeni.

Prejudiciu in acest caz este de peste 3,5 milioane de euro.

Perchezitiile au loc la 56 de imobile din judetul Suceava, trei din Covasna, cate doua din Harghita, Brasov si Ilfov si cate una din Bacau, Vrancea, Mures, Prahova si din Bucuresti.

CITESTE SI: PERCHEZITII la CONTRABADISTII de TIGARI si ALCOOL din SUCEAVA

Astfel, 44 de persoane, suspectate de construirea unui grup infractional organizat, contrabanda si detinerea in afara antrepozitului fiscal sau comercializarea produselor accizabile supuse marcarii, au fost audiate, pe numele acestora fiind emise si mandate de aducere.

“Liderii grupurilor infractionale organizate ar fi coordonat achizitionarea de tigarete de provenienta extracomunitara de la furnizorii de pe raza judetului Suceava, care isi au domiciliile in zona adiacenta frontierei romano-ucrainene. Ulterior, membrii grupurilor infractionale organizate ar fi identificat cumparatori de pe raza judetelor Harghita, Covasna, Bacau, Vrancea, Brasov, Mures, Prahova si din municipiul Bucuresti, care ar fi sprijinit grupul infractional organizat prin asigurarea pietei de desfacere a tigaretelor provenite din contrabanda”, a precizat Politia Romana.

CITESTE SI: PERCHEZITII la EVAZIONISTI cu produse electronice, care ar fi produs un PREJUDICIU de peste 100.000.000 lei

“Autoutilitarele folosite la transportul tigaretelor aveau locasuri special amenajate, pentru disimularea tigaretelor de provenienta extracomunitara. Beneficiarii ar fi achitat liderilor grupului infractional organizat sumele de bani reprezentand contravaloarea tigaretelor, fie prin intermediul persoanelor trimise in momentul livrarii tigaretelor, fie folosind sisteme de transfer rapid de numerar din cadrul statiilor de alimentare cu carburanti, apelandu-se pentru trimiterea si ridicarea banilor la diverse persoane pentru a ascunde expeditorul si destinatarul real al acestor sume de bani”, se mai arata in comunicat.