PERCHEZITII in BUCURESTI si sase judete intr-un dosar de EVAZIUNE FISCALA si SPALARE de BANI

Politistii clujeni au efectuat, marti, o serie de 40 de PERCHEZITII in Bucuresti si in sase judete la persoane banuite ca ar fi cauzat un prejudiciu de 6,6 milioane de lei, prin EVAZIUNE FISCALA si SPALARE de BANI.

 ‘Politistii Inspectoratului de Politie Judetean Cluj, cu sprijinul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Cluj-Napoca si a Gruparii de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca, au efectuat 40 de perchezitii domiciliare in Bucuresti si in judetele Cluj, Maramures, Mures, Bistrita-Nasaud, Satu-Mare si Alba. Activitatile s-au desfasurat in cadrul unui dosar penal aflat in supravegherea Parchetului de pe langa Curtea de Apel Cluj, in care se fac cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de evaziune fiscala in forma agravata, spalare de bani, transmitere fictiva a partilor sociale detinute intr-o societate, in scopul savarsirii infractiunilor de evaziune fiscala si spalare de bani. Sapte persoane au fost retinute pentru 24 de ore, urmand a fi prezentate magistratilor, cu propunere de arestare preventiva, fiind instituit sechestru asigurator pe 68 de autovehicule si un imobil’, se arata intr-un comunicat de presa transmis, marti, de IPJ Cluj.

CITESTE SI: PERCHEZITII DNA LA SEDIUL CONSILIULUI JUDETEAN VALCEA. REACTIA VICEPRESEDINTELUI CJ. UPDATE

Politistii au indisponibilizat 277.450 de lei si 6.000 de euro, in privinta carora exista suspiciunea ca provin din infractiuni, si au aplicat masuri asiguratorii pe conturi bancare, pe bunuri mobile si imobile – 68 de autovehicule si un imobil – in valoare totala de 3.622.927 de lei.

In urma actiunii, sapte persoane, cu varste cuprinse intre 26 si 44 de ani, din judetele Cluj, Bihor si Timis, au fost retinute pentru 24 de ore.

‘Din cercetari a reiesit ca, in perioada 2012 -2016, reprezentantii unor societati comerciale cu obiect de activitate construirea si intretinerea drumurilor publice, ar fi creat un mecanism de fraudare a bugetului de stat. Acesta ar fi avut la baza inregistrarea in evidenta contabila a unor achizitii si operatiuni fictive de bunuri si prestari servicii de la mai multe firme cu un comportament de tip ‘fantoma’, in scopul deducerii frauduloase a taxei pe valoare adaugata si pentru diminuarea impozitului pe profit aferent. Prejudiciul cauzat bugetului general consolidat al statului este de 6.600.000 de lei’, se mai arata in comunicatul IPJ Cluj.

Sursa foto: jurnalul