PERCHEZITII in CAPITALA la o grupare specializata in INSELACIUNE si SANTAJ

POLITISTII CAPITALEI au pus in aplicare, vineri, sub coordonarea Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 1, doua mandate de PERCHEZITIE la adresele membrilor unui grup specializat in infractiuni de INSELACIUNE si SANTAJ, informeaza un comunicat al Directiei Generale a Politiei Municipiului Bucuresti (DGPMB) remis sambata AGERPRES.

In urma acestei actiuni, au fost identificate si conduse la sediul Sectiei 5 Politie, sase persoane banuite de comiterea infractiunilor. Potrivit DGPMB, in perioada aprilie — mai, judiciaristii Sectiei 5 au documentat activitatea unui grup format din sase barbati, specializati in comiterea infractiunilor de INSELACIUNE si SANTAJ.

In fapt, cei sase aveau ca indeletnicire efectuarea de lucrari de reparare a imobilelor, iar pentru contractarea de lucrari, procedau la contactarea directa a persoanelor, oferindu-se sa efectueze lucrari necesare, initial prezentand un pret redus, obtinand in acest fel acordul pentru demararea lucrarilor.

CITESTE SI:  PERCHEZITII de AMPLOARE in Bucuresti si 5 judete. PREJUDICIU de 10 milioane de EURO 

“Pentru inducerea in eroare a persoanei vatamate si pentru a prezenta credibilitate, banuitii incheiau contracte de prestari servicii in numele unei societati comerciale fara a avea insa calitatea de asociati, administratori sau angajati ai acesteia si fara a preciza moneda si pretul total al lucrarii. Dupa obtinerea acordului persoanei vatamate, banuitii incepeau sa efectueze lucrarea contractata, dar si reparatii si inlocuiri de componente in plus, fata de intelegerea initiala, sub pretextul ca acestea sunt necesare”, se arata in comunicat.

Astfel, pe parcursul executarii lucrarilor, acestia solicitau de la persoana vatamata diferite sume de bani reprezentand costul partial al lucrarii, suma depasind cu mult pretul stabilit initial. “Pentru obtinerea sumelor de bani solicitate, banuitii apelau la mijloace de constrangere psihica a persoanei vatamate, exercitate prin forta grupului”, informeaza DGPMB.

CITESTE SI: PERCHEZITII DNA la Directia Silvica BISTRITA NASAUD in legatura cu DEFISARILE ILEGALE. Directorul GHEORGHE IVAN vizat de ancheta. UPDATE 

Ca urmare a acestor actiuni, in perioada 14 — 24 aprilie, persoana vatamata a remis catre banuiti, suma de 8.550 de euro si 5.000 de lei. Prejudiciul cauzat a fost recuperat de catre politistii bucuresteni, in proportie de 60% si a fost predat persoanei in drept.

Cercetarile sunt continuate sub aspectul savarsirii infractiunilor de INSELACIUNE si SANTAJ , precum si pentru stabilirea intregii activitati infractionale, cu cei sase barbati in stare de retinere, urmand a fi prezentati magistratilor. Actiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Directiei Operatiuni Speciale din cadrul I.G.P.R.

Sursa foto: adevarul.ro