PERCHEZITII in CAPITALA si sase JUDETE intr-un dosar de EVAZIUNE cu MEDICAMENTE

POLITISTII desfasoara, miercuri dimineata, 64 de PERCHEZITII in judetele Ilfov, Buzau, Iasi, Ialomita, Arges si Olt si in Capitala in vederea DESTRUCTURARII unei RETELE INFRACTIONALE specializate in savarsirea infractiunilor de EVAZIUNE FISCALA si SPALARE de BANI in domeniul comercializarii de MEDICAMENTE, potrivit unui comunicat al Politiei Romane.

PREJUDICIUL adus statului roman depaseste suma de 3 MILIOANE de EURO.

“La data de 28 ianuarie, politistii Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice din cadrul Inspectoratul General al Politiei Romane, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), efectueaza 64 de PERCHEZITII la domiciliile unor persoane si sediile unor societati comerciale banuite de savarsirea infractiunilor de EVAZIUNE FISCALA si SPALARE de BANI”, se arata in comunicat.

Politistii verifica 20 de FIRME SPECIALIZATE  in activitati de depozitare si comercializare de MEDICAMENTE care s-ar fi sustras de la plata taxelor si impozitelor catre bugetul de stat.

CITESTE SI: PERCHEZITII DNA la SUSPECTII de EVAZIUNE FISCALA din judetul HARGHITA 

“In urma cercetarilor s-a stabilit faptul ca, in perioada anilor 2013-2014, reprezentantii societatilor comerciale implicate ar fi creat circuite fictive pentru introducerea in lantul legal a unor MEDICAMENTE cu valoare mare de piata utilizate in tratamentele unor boli grave, precum cancer, hepatita, diabet, procurate la negru de pe piata interna sau comunitara”, potrivit comunicatului.

De asemenea, s-a mai stabilit ca, prin intermediul societatilor implicate, ar fi fost transferate sume importante de bani, aproximativ 3 milioane de euro, catre persoanele vizate din circuitul infractional, banii astfel obtinuti fiind reintrodusi in circuitul ilicit prin transferuri bancare si contracte de imprumut fictive.

CITESTE SI: PERCHEZITII PRAHOVA: Peste 160 de kilograme de TUTUN si 300.000 de TIGARI confiscate 

“Prin acest mecanism, atat in circuitul legal din Romania, cat si in alte state comunitare, ar fi fost introduse inclusiv MEDICAMENTE FALSIFICATE din categoria celor comercializate de reprezentantii firmelor implicate”, se mai arata in comunicat.

In urma PERCHEZITIILOR, zece persoane ar urma sa fie duse la audieri.

Sursa foto: adevarul.ro