Perchezitii in judetele Braila si Galati pentru inselaciuni prin telefon. Gruparea era coordonata din penitenciar

In aceasta dimineata, politistii de investigatii criminale din cadrul IPJ Botosani, cu sprijinul de specialitate al Directiei de Operatiuni Speciale – IGPR, efectueaza mai multe perchezitii in judetete Braila si Galati. Actiunea are drept scop probarea activitatii infractionale a unor suspecti constituiti intr-o grupare specializata in inselaciuni prin telefon.

La actiune, alaturi de politistii de investigatii criminale din cadrul IPJ Botosani, participa politisti de investigatii criminale din cadrul IPJ. Braila, precum si politisti ai Serviciilor pentru Actiuni Speciale Botosani si Braila. in cauza s-a beneficiat de suportul de specialitate al Directiei de Operatiuni Speciale din IGPR, informeaza Politia Romana.

Politistii desfasoara cinci perchezitii domiciliare in municipiul Braila si doua perchezitii in Penitenciarul Galati.

Din investigatiile efectuate in cauza au rezultat indicii ca, gruparea infractionala ar fi coordonata de doua persoane incarcerate in penitenciar.

Acestea sunt suspectate ca, prezentandu-se ca facand parte dintr-o companie de telefonie, ar fi apelat victimele carora le comunicau faptul ca sunt castigatoare ale unor premii in bani, pentru incasarea carora le solicitau, insa, sa transmita prin mandat postal diverse sume de bani, reprezentand taxe de incasare ale premiilor (TVA sau alte comisioane).

Ulterior, banii ar fi fost incasati de alti patru barbati, complici ai celor doi suspecti aflati in stare de detentie.

Politistii urmaresc identificarea si ridicarea de mijloace materiale de proba care au legatura cu activitatea infractionala a suspectilor in cauza.