PERCHEZITII in judetele Neamt si Iasi la suspecti de TRAFIC cu BUNURI ARHEOLOGICE

Opt perchezitii au loc, miercuri, in judetele Neamt si Iasi, la sediul unei firme si la locuintele unor persoane suspectate de TRAFIC cu BUNURI ARHEOLOGICE, la una dintre adresele perchezitionate fiind descoperite un vas ceramic medieval cu peste 600 de monede antice si medievale din aur si argint, a anuntat Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR).

Potrivit sursei citate, sub coordonarea Directiei de Investigatii Criminale din IGPR au loc opt PERCHEZITII in judetele Iasi si Neamt, fiind vizate mai multe persoane suspectate de TRAFIC cu BUNURI ARHEOLOGICE.

Citeste si: Peste 2.200 de MONEDE VECHI, ridicate de politisti dupa perchezitii in sase judete

Astfel, politisti specializati in protejarea patrimoniului cultural national de la inspectoratele judetene Iasi, Neamt si Hunedoara fac PERCHEZITII la sediul unei societati comerciale si la locuintele mai multor persoane suspectate de trafic cu bunuri arheologice, actiunea inscriindu-se in cadrul operatiunii ”Aureus”, care se desfasoara la nivel european.

Citeste si: Fabrica de BANI FALSI descoperita in Romania: Trei persoane au fost retinute de DIICOT

Pâna la aceasta ora, la una dintre locuintele perchezitionate au fost descoperite un vas ceramic medielval cu peste 600 de monede antice si medievale, din aur si argint, precum si cinci detectoare de metale folosite in activitatea infractionala, mai precizeaza sursa citata.